INFORÁDIÓ
2021. május 9. vasárnap
Gergely

korrupció

2021.05.05. 16:42

Korrupció: jóval több embert vizsgálhatnak

Csaknem kilencezer megbízhatósági vizsgálatot engedélyezett az ügyészség 2011 óta. Ezzel a teszttel lép fel a korrupció ellen a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ): azokat szűri ki, akik hivatali helyzetükkel visszaélve követnek el bűncselekményeket, megingatva a rendvédelembe és a közszolgálatba vetett bizalmat.
2021.03.11. 18:38

A szlovák titkosszolgálat vezetőjének kezén kattant a bilincs

Szlovákiában a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség emberei csütörtök reggel őrizetbe vették Vladimír Pčolinskýt, a Szlovák Információs Szolgálat, a SIS igazgatóját korrupció gyanúja miatt. A letartóztatást a Speciális Ügyészi Hivatal is jóváhagyta.
2021.02.08. 15:17

Bíróság előtt Netanjahu

Megkezdődött az izraeli miniszterelnök korrupciós perének érdemi tárgyalása Jeruzsálemben, néhány héttel a március 23-i parlamenti választások előtt.
2021.02.03. 19:40

Gyötrelmesen zajlik Szlovákia belpolitikájának megtisztulási folyamata

A pandémia alatt sem tétlenkedik a szlovák rendőrség különleges alakulata, a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA). A tavaly márciusi kormányváltás utáni rendőrségi akciók keretében már tucatnyi, befolyásosnak tartott gazdasági szereplőt is őrizetbe vettek. Az elkövetők bűne a legtöbb esetben ugyanaz: közpénzekkel való visszaélés és korrupció.
2021.01.05. 12:37

Súlyos börtönbüntetéssel nézhet szembe egy volt NAV-vezető

A Központi Nyomozó Főügyészség többszörösen minősített hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyik korábbi igazgatóhelyettese és három társa ellen a Fővárosi Törvényszéken.
2020.12.18. 06:00

Szlovák exminiszter rendőrkézen

Szlovákiában a legsúlyosabb törvénytelenségeket vizsgáló Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség, a NAKA nyomozója büntetőeljárást indított Peter Žiga volt gazdasági miniszter ellen korrupció ügyében. A képviselő mentelmi joga miatt a letartóztatásához a parlament hozzájárulása szükséges. Elmarasztaló ítélet esetén a volt miniszter kettőtől öt évig terjedő börtönbüntetésre számíthat.
2020.12.15. 18:29

Az ET korrupcióellenes csoportja rápirított a németekre

Az Európa Tanács korrupcióellenes szakértői csoportja (GRECO) nagyobb kormányzati átláthatóságra, egyértelműbb lobbi- és jobb összeférhetetlenségi szabályok kidolgozására szólította fel Németországot kedden közzétett jelentésében.
2020.12.07. 20:39

Folytatódik a Júdás-akció: főrendőrök, titkosszolgák lakat alatt

A múlt heti őrizetbe vétel után Milan Lučanský volt szlovák országos rendőrfőkapitány vizsgálati fogságba helyezéséről döntött vasárnap a bíróság. Lučanskýn kívül a Szlovák Információs Szolgálat igazgatóhelyettese, a titkosszolgálat kémelhárításának volt vezetője, valamint egy nyomozó is vizsgálati fogságba került. A gyanúsítottak ellen korrupciós bűncselekmény miatt indítottak eljárást.
2020.12.03. 20:26

Tovább hullanak a fejek a szlovák politikában és bűnüldözésben

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség emberei őrizetbe vették Milan Lučanský volt országos rendőr-főkapitányt. Milan Lučanský és hét másik személy ellen a Júdás fedőnevű akció keretében indult eljárás korrupciós bűncselekmények miatt. Ő már a második exrendőrkapitány, akit egy hónapon belül letartóztatnak Szlovákiában. 
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018