INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 11. kedd
Tiborc, Zsuzsanna

koraszülött

2019.11.17. 12:19

Ma van a koraszülöttek világnapja

Lila fénnyel világították ki a Lánchidat, és az országban több középületet, így hívják fel a figyelmet a koraszülöttek és családjaik támogatásának fontosságára. Azért lila, mert ez a koraszülöttek nemzetközi színe.
2019.03.07. 17:42

Ismét kórházas ügyben szólalt fel az ombudsman

Az alapvető jogok biztosa szerint a koraszülött intenzív osztályon (PIC) lévő gyermek joga és legjobb érdeke a szülő állandó jelenléte, ezért visszásságot okoz, hogy az egészségügyi-ellátó rendszer nem tudja ezt minden PIC osztályon biztosítani.
2017.11.17. 18:24

Vásár és mentorházak a koraszülöttekért

Ma van a Koraszülöttek Világnapja. A Családszervezetek II. Adventi Jótékonysági Vására idén a koraszülött gyermekeket és családjaikat segítő Melletted a helyem Egyesületet támogatja. A Korábban Érkeztem Alapítvány uniós forrásból mentorházak és mentorhálózat kiépítésébe fog.
2017.05.21. 11:08

Életre szóló segítséget jelent a babának és a mamának is

A kenguru módszer szélesebb körű alkalmazása mellett kampányoltak nemrég egy rendezvény keretében gyógypedagógusok, szülők és védőnők. A cél az, hogy a koraszülöttek minél több időt töltsenek el a kórházban az inkubátoron kívül édesanyjuk vagy édesapjuk mellkasára fektetve, ha ezt már az állapotuk is megengedi. Ez ugyanis sokat segít a babának és a mamának is – mondta az InfoRádiónak Földvári Nagy Zsuzsanna, a Koraszülöttekért Országos Egyesület elnöke.
2017.04.19. 07:30

Bajban a koraszülöttmentők

A forráshiány miatt a szükséges tíz helyett csak hat főállású sofőrrel rendelkezik a koraszülött mentéssel foglalkozó Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat - nyilatkozta a Világgazdaságnak a szolgálat szakmai vezetője.
2016.12.13. 18:20

A koraszülötteket is oltani kell

A koraszülött babákat születésük időpontjától számítva ugyanúgy kell a kötelező és az ajánlott védőoltásokkal ellátni, mint az időben született újszülötteket. Az influenza kevésbé fenyegeti a koraszülötteket, de a rotavírus vagy az RSV légúti vírus annál inkább - mondta Kocsis István, a Semmelweis Egyetem Perinatológiai Intenzív Centrumának osztályvezetője.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018