INFORÁDIÓ 
2019. november 15. péntek
Albert, Lipót

karácsony gergely

2019.11.15. 14:47

Garas Dezsőt idézte és kitüntetéseket adott át a főpolgármester

Emlékezni és emlékeztetni kell mindenkit arra, hogy Budapest az a kivételes európai főváros, amelyet nem uralkodói hatalom hozott létre, hanem éppen annak ellenére jött létre és szerezte meg fővárosi jogát - mondta Karácsony Gergely, amikor a főváros napja, Budapest egyesítésének 146. évfordulója alkalmából elismeréseket adott át.
2019.11.14. 18:28

Iparűzési adó: jogi körbebástyázást lát Karácsony Gergely

Komoly változást nem hozna az a törvénytervezet, ami szerint az önkormányzatoknak az iparűzési adót elsődlegesen a helyi tömegközlekedés finanszírozására kell fordítaniuk - mondta a főpolgármester és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke az InfoRádiónak.
2019.11.12. 06:31

Korábban nagy port kavart javaslatot kapott Karácsony Gergely

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) levélben megkereste Karácsony Gergelyt, és azt kérte, hogy a főpolgármester fogalmazzon meg olyan ajánlást a budapesti kereskedelmi vállalatoknak, amelyben a vasárnapi nyitvatartás korlátozását kezdeményezi - értesült a Magyar Nemzet, amelyhez eljuttatták a levelet.
2019.11.08. 14:30

Még novemberben sorcsere jöhet a fővárosi cégek vezetésében

Vannak olyan jelenlegi fővárosi cégvezetők, akiknek bizalmat adna Karácsony Gergely, a számuk nagyobb lesz, mint nulla - mondta a főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában. A többséget azonban biztosan leváltják, a pályázatokat is kiírják. Arról is beszélt, hogy az önkormányzati cégek nem lehetnek a pártok zsákmányai, de a társaságok vezetésébe máris beszavaztak jó néhány, korábbról ismert baloldali és liberális politikust.
2019.11.06. 11:35

Időt kért a kormánytól Karácsony Gergely az atlétikai stadion ügyében

November végéig eldől a Csepel-sziget északi csúcsához a kormány által tervezett atlétikai stadion sorsa, ami a kulcsa lenne a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezésének - derült ki Karácsony Gergely kormányülésen tett látogatása után. A főpolgármesternek volt olyan BKV-ügyi megjegyzése, amivel "nem aratott átütő sikert" a kormány ülésén.
2019.11.06. 09:11

Kiterítette a lapjait parkolásügyben Karácsony Gergely

Egységes szemléletű budapesti rendszer kialakítására törekszik a főpolgármester. Karácsony Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában számos tervéről beszélt, és arról is, mi történt a Tarlós István emelt összegű végkielégítéséről szóló közgyűlési szavazáskor.
2019.11.05. 20:05

Karácsony Gergely: zsákmányt ne akarjon senki!

A főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, milyen tervekkel és témákkal látogat el a szerdai kormányülésre, illetve azt is, kikre számít a fővárosi tulajdonú cégek élén. Bejelentette: valamilyen formában kitiltaná a hajókat a Duna belvárosi szakaszáról.
2019.11.05. 14:02

Megválasztották Karácsony Gergely öt helyettesét

Még mindig tart a Fővárosi Közgyűlés első ülése. A helyetteseket a közgyűlés titkos szavazással egyenként választotta meg. Az ötösfogat legfiatalabb tagja 34, a legidősebb 57 éves.
2019.11.05. 12:05

Kihirdette 10 pontját Budapest új főpolgármestere

A Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén megszavazták a polgármester-helyetteseket, az illetményeket, Tarlós István megemelt végkielégítését. Döntést hoztak klímavédelem ügyében, elfogadták az antikorrupciós programot és módosult az szmsz is. Döntöttek a Liget-projekt, a Római-part és az érdekegyeztető tanács ügyében is. Cikkünk folyamatosan frissült.
2019.11.05. 05:57

Húsba vágó kérdésekkel indít Karácsony Gergely a közgyűlésben

Kedden tartja alakuló ülését a Fővárosi Közgyűlés a Városházán. Az ülés napirendjére kerül a főpolgármester-helyettesek megválasztása, valamint több, a Liget-projektet, a sportberuházásokat és az egészségügyi fejlesztéseket érintő kérdés. Az InfoRádió Aréna című műsorának kedd esti vendége a főpolgármester lesz.
2019.11.04. 19:15

Elmegy a kormányülésre a főpolgármester

Elfogadta Orbán Viktor miniszterelnök meghívását a szerdai kormányülésre Karácsony Gergely főpolgármester, aki ezt hétfő este a Facebook-oldalán jelentette be.
2019.11.04. 16:11

Meghívót küldött Orbán Viktor Karácsony Gergelynek

 "Magyarország kormánya nevében ismételten gratulálok a budapesti polgárok döntése alapján elnyert megbízatásához" - írta a miniszterelnök, aki a szerdai kormányülésre várja Karácsony Gergelyt.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018