INFORÁDIÓ
2021. március 8. hétfő
Zoltán

gyermekvédelem

2021.03.07. 14:47

Újabb intézményzárlatot jelentettek be Magyarországon

A kormány ez év március 4-én bejelentett szigorításai értelmében az országos tisztifőorvos intézményelhagyási és látogatási tilalmat rendelt el a gyermekvédelmi intézményekben és a javítóintézetekben március 7-től április 7-ig - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap.
2021.02.09. 07:32

Minden tizedik gyerek találkozott már magát gyereknek kiadó felnőttel

A Telenor megbízásából az Ipsos kutatóintézet januárban megvizsgálta, hogy a magyar szülők mennyire vannak tisztában iskoláskorú gyermekeik internetezési szokásaival és az ezzel kapcsolatos leggyakoribb veszélyekkel. Az ESET szakemberei a szülőket látják el tanácsokkal.
2021.01.12. 10:09

Szintet lép a hazai koronavírus-tesztelés

A pedagógusok és szociális intézmények dolgozóinak korábbi teszteléséhez hasonlóan a szociális alapszolgáltatásban, a gyermekjóléti alapellátásban, valamint a gyermekvédelmi szakellátásban, javítóintézeti ellátásban dolgozók is jelentkezhetnek a koronavírus elleni célzott csoportos gyorstesztelésre. A tesztelést a kormányhivatalok szervezik a január 16–17-ei hétvégén, országszerte 127 mintavételi ponton várják az ágazatban dolgozókat.
2020.11.28. 16:00

Gyermekbántalmazás: egy-egy pofon tényleg belefér?

Ismerd fel és tegyél ellene címmel gyermekbántalmazás elleni kampányt indított az UNICEF Magyarország. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet: a gyermekek védelme a társadalom közös felelőssége.
2020.11.15. 14:50

Itt a megoldás, hogy az újrakezdés ne a háborúskodásról szóljon

Válássegítő központot hozott létre egy budapesti édesapa. Galambos Balázs saját, háborúskodásba fordult válása után döntött a centrum megalapításáról, ahol a békés, kulturált szakítást támogatják mediátorok, pszichológusok, veszteségfeldolgozó és gyermekvédelmi szakemberek, valamint ügyvédek segítségével.
2020.08.30. 20:02

A pálinkás cumit mára felváltotta az okostelefon

Napjaink pálinkába mártott cumija a digitális világ, és a gyerekek digitális függősége már a szüleik eszközhasználatával elkezdődik – mondta az InfoRádió Családi hét című műsorának a digitális világra szakosodott pszichológus, akit a közösségi médiában Pszichológus Pasiként ismernek, és közel kétezer követője van. Tóth Dániel hitvallása így hangzik: “kés, villa, olló, laptop, tablet, okosteló nem gyerek kezébe való”.
2020.03.17. 20:53

Digitális gyermekvédelemről szóló honlap segíti a szülőket

Az internet biztonságos és tudatos használatához nyújt útmutatást a digitális gyermekvédelmi honlap, ahol ajánlások, tananyagok, a tudatosítást segítő kisfilmek és egyéb szakirodalom érhető el - közölte a Digitális Jólét Program (DJP).
2019.11.19. 22:33

Szerb-uniós megállapodás a határvédelemről - a nap hírei

Marad a 9 tized százalékos jegybanki alapkamat. Várhatóan jövő tavaszra elkészül a kormány gyermekvédelmi stratégiája. 2021-től élesben működhet a közös távolsági busz és vasúti jegyértékesítés. Az InfoRádió legfontosabb keddi hírei.
2019.02.05. 18:23

Ideje végre nem csak az internet veszélyeiről beszélni

A biztonságos internet napján a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Safer Internet Programjának koordinátora arra figyelmeztet, hogy a gyerekek egymás közötti internetes zaklatását, megfélemlítését és kiközösítését tartják a legnagyobb problémának.
2019.01.30. 20:29

Kibővítik a GYED jogosultjainak körét

A következő év elejétől jár a GYED azoknak a nevelőszülőknek is, akik két év alatti gyermekeket nevelnek - közölte Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Gyulán.
2019.01.26. 16:17

A nevelőszülői hivatást népszerűsítik

A nevelőszülők segítő kezet nyújtanak a rászoruló gyerekeknek, tehát a nevelőszülőség is azt mutatja, hogy a gyermek a legfontosabb - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szombaton Székesfehérváron, a Lehetelten nincs országos programsorozat idei első állomásán.
2018.06.21. 11:06

Kitiltják a bántalmazást az uszodákból - már él a panaszvonal

Már működik az a telefonszám, amelyen keresztül a gyermekek elleni jogsértéseket jelezhetik az érintett úszók vagy a szülők. A részletekről Danks Emese, a Magyar Úszó Szövetség gyermekvédelmi programjának vezetője beszélt az InfoRádiónak.
2018.01.10. 10:03

Januártól alkalmazzák a cukrosbácsistopot

Csaknem félmilliárd forintot fordít a kormány egy központi oktatási program keretében mintegy 2500 nevelőszülő képzésére, továbbképzésére - mondta Czibere Károly az első vizsgázók tanúsítványainak átadásakor.
2017.10.20. 06:34

Bezárja a kormány az összes gyermekotthont

Három éven belül a kormány a még megmaradt 13 nagy létszámú gyermekvédelmi otthont is bezárja, és korszerű körülmények között helyezi el lakóikat, illetve szorgalmazza nevelőszülőkhöz kerülésüket – közölte Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár csütörtökön egy szegedi konferencián. Az idén és jövőre jelentősen bővítik a nevelőszülők számát is - írja a Magyar Idők.
2017.10.18. 14:24

Czibere: "nem szegénypolitikára, hanem prevencióra van szükség"

Életre szóló esélyt kell biztosítani minden gyerek számára, a hátrányos helyzetű fiataloknak pedig minél korábban meg kell adni a fejlődésükhöz szükséges segítséget. Erről beszélt a szegénységgel szembeni küzdelemről szóló konferenciasorozaton az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018