INFORÁDIÓ 
2020. április 1. szerda
Hugó

európa

2020.03.26. 12:53

Ursula von der Leyen: Európa visszatért

Határok nélküli járványt határok visszaállításával kezelni értelmetlenség, mégis több tagállam ezt tartotta megoldásnak - jelentette ki az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlamentnek a koronavírus-járvány okozta válság kezelését megvitató egynapos brüsszeli plenáris ülésén.
2020.03.16. 18:00

Globális szigorítások a koronavírus elleni harcban

A COVID-19 járvány miatt egyre több ország kényszeríti izolációba polgárait vagy a beérkező külföldieket. Több ország már csak saját állampolgárait engedi belépni. Mindeközben Nagy-Britannia heteken belül többhónapos karanténba küldheti az időseket.
2020.03.12. 19:10

Trump alaposan bezavart az európai járatok tilalmával

Masszív megdöbbenést és sokkot okozott Donald Trump, amikor megtiltotta az európai repülőjáratok landolását. Az amerikai elnöknek a koronavírus-járvány elleni fellépése előtt minősítette világjárványnak a helyzetet az Egészségügyi Világszervezet.
2020.01.22. 19:09

Itt van a magyar emberek legnagyobb ellensége

Magyarországon diagnosztizálják a legtöbb daganatos beteget, tőlünk veszi el a rák a legtöbb egészséges évet, és nekünk kerül ez az egész a legtöbbe – derül ki egy svéd kutatóintézet friss elemzéséből.
2020.01.22. 16:07

Donald Trump: Európának nincs választása

Súlyos vámok kivetésével fenyegette meg az Európai Uniót Donald Trump amerikai elnök arra az esetre, ha nem sikerül átfogó kereskedelmi megállapodást kötni, és az európai országok nem hagynak fel a leginkább az amerikai óriásvállalatokat érintő digitális adó bevezetésével.
2020.01.17. 15:38

Két tűz közé szorult Európa

Veszélyben lehetnek a Közel-Keletre vezényelt európai katonák, amiért a nemzetközi nukleáris egyezmény betartására sürgetik Iránt. Az ügy hátterében Irán és az Egyesült Államok közötti feszültség áll, amit Szulejmáni iráni tábornok megölése mélyített el.
2019.12.09. 07:48

Aggódva figyeli Európa az arab országokban zajló megmozdulásokat

Jelenleg is tart a 2011-ben kirobbant arab tavasz, nem oldódtak meg azok a problémák, amelyek akkor utcára vitték a tömegeket - vélekedett az InfoRádióban Csicsmann László, a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Ezt jelzi szerinte, hogy 22 arab országból 12-ben zajlanak jelenleg kormányellenes tüntetések.
2019.12.03. 09:56

Szintet lépett a Huawei, Európa örülhet

Az Egyesült Államokból Kanadába telepíti át kutatóközpontját és hálózati berendezéseket gyártó üzemet lépesít Európában a Huawei Technologies Co. Ltd - jelentette be a kanadai Globe and Mail lapnak adott interjúban Zsen Cseng-fej, a kínai mobil távközlésiberendezés-gyártó konszern alapító vezérigazgatója.
2019.11.08. 16:56

Figyelmeztetést adott ki az IMF, de Európában nem nagyon hallják

Európa készítsen válságtervet az esetleges gazdasági visszaesés kivédésére – erre figyelmeztette az euroövezet országait a Nemzetközi Valutaalap. A kontinens legnagyobb gazdasága, Németország közölte: kész fellépni, de egyelőre nem látja szükségét.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018