INFORÁDIÓ 
2020. január 27. hétfő
Angelika

egyesült államok

2020.01.25. 11:11

Prága nem tart az amerikai retorziótól

Elfogadta a digitális adóról szóló törvény első olvasatát a cseh parlament. A tervezet szerint az adót elsősorban az Egyesült Államokban bejegyzett multinacionális informatikai cégekre vetnék ki. A cseh ellenzék emiatt amerikai retorzióktól tart.
2020.01.17. 10:28

Furcsa dolgokkal startolt a Donald Trump elleni per

Az amerikai történelemben ősinek számító furcsa hagyományokkal kezdetét vette a Donald Trump elleni vádeljárás. Közben egy kormányzati ellenőrző-szerv szerint a Fehér Ház jogtalanul tartotta vissza az Ukrajnának szánt katonai segélyt, ami a vádeljárás egyik központi kérdése.
2020.01.09. 11:26

Úgy tűnik, nincs több akadály, békét köt az USA és Kína

Liu Ho kínai miniszterelnök-helyettes január 13-án háromnapos látogatásra Washingtonba utazik, ahol aláírja az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktus megoldását célzó részmegállapodást - jelentette be Kao Feng, a kínai kereskedelmi minisztérium szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján Pekingben.
2020.01.09. 10:24

Tálas Péter: pont kerülhetett az amerikai–iráni konfliktus végére

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének igazgatója szerint az irániak szerda reggeli válaszcsapásával lezárulhat a Washington és Teherán közötti konfliktus. Donald Trump azt mondta: a támadásban senki nem sérült meg. Az InfoRádió Aréna című műsorában szó esett az iráni atomprogramról is.
2019.12.21. 10:02

Kína kiakadt az újabb tilalmakon

Hszi Csin-ping kínai elnök felhívta telefonon amerikai hivatali kollégáját, Donald Trumpot, és bírálta Washington "beavatkozását" a kínai belügyekbe.
2019.12.18. 20:12

Amerika szeme a képviselőházra szegeződött

Megkezdődött az amerikai elnök alkotmányos felelősségre vonásával kapcsolatos vita szerdán a képviselőházban. Felszólalt többek között Jim McGovern és Tom Cole, valamint Nancy Pelosi, és először nyilatkozott a témában Mike Pence alelnök.
2019.12.18. 06:49

Eljött Donald Trump kritikusainak nagy napja

Szerdán szavaznak az amerikai képviselőházban a Donald Trump amerikai elnök ellen indítandó alkotmányos felelősségre vonási eljárás (impeachment) megindításáról, miután a házszabályokkal foglalkozó bizottság kedden este, egész napos maratoni vita után megszavazta az eljárási rendet is.
2019.12.13. 17:49

Békekötés az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háborúban

Megállapodásra jutott az Egyesült Államok és Kína: a kereskedelmi vitájukat részben rendező egyezség keretében Kína vállalta, hogy az eddiginél több amerikai terméket és szolgáltatást vásárol, az Egyesült Államok pedig csökkenti a kínai árukra kivetett vámokat, illetve nem vezeti be december 15-én az újabb, évi 160 milliárd dollár értékű kínai termékeket sújtó 15 százalékos pótvámot.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018