INFORÁDIÓ
2021. április 19. hétfő
Emma

betegség

2021.04.18. 19:07

Szex a járvány idején: a nemi betegségek szűrése hátrányt szenved

A megszámlálhatatlan mennyiségben elvégzett PCR-teszt mellett a szexuális úton terjedő betegségek szűrésére egyszerűen nem jutott megfelelő mennyiségű energia az Egyesült Államokban: enélkül is évek óta emelkedett az esetek száma, így még rosszabbak a kilátások.
2021.04.15. 16:41

Van egy betegcsoport, amelynek szó szerint plazmadonoroktól függ az élete

Magyarországon több mint 2700 vérzékeny, hemofíliás beteg él. Ez egy ritka betegség, amely a nem megfelelő véralvadás miatt hosszabb ideig tartó vérzést okoz. Ha nem diagnosztizálják és kezelik időben, maradandó egészségügyi problémákat okozhat. A hemofíliás gyógyszerek önkéntes donorok vérplazmájából készülnek. Magyarországon a vérzékeny betegek éves plazmaadagjához több mint félmillió donáció szükséges.
2021.03.29. 07:14

Kár túlzottan örülni az alacsony spermiumszámnak

Ma már ismert, hogy a meddő párok esetében a férfiak nagyobb arányban tehetőek felelőssé az elmaradó családalapításért, mint a nők. És ezek csak a felderített esetek, nagyon sok olyan férfi él szerte a világban, aki nem is tud alacsony spermiumszámáról, vagy ha tud – mivel egyelőre nem akar családot – nem foglalkozik vele. Ennek pedig komoly veszélyei vannak.
2021.02.07. 11:13

Nagy ugrás jön a rákbetegségek gyógyításában

Egyre nagyobb hatékonysággal gyógyíthatók az onkológiai betegségek – mondta az InfoRádiónak az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének igazgatója. Holchacker Péter hozzátette: Európában éves szinten több mint 3000 milliárd forintnak megfelelő forrást fordítanak a kapcsolódó orvostudományi kutatásokra és gyógyszerfejlesztésekre.
2021.02.04. 21:08

Rengeteg a tévhit a rákbetegség körül

Minél koraibb stádiumban ismernek fel egy daganatos betegségek, annál nagyobb az esély a gyógyulásra - hangsúlyozta az InfoRádiónak nyilatkozó onkológus főorvos. Kocsis Judit kiemelte továbbá a szűrővizsgálatok fontosságát is, amelyekkel a korai, tünetmentes daganatok még időben felismerhetők és hatékonyan kezelhetők.
2021.01.24. 08:45

Ferenc pápa ritkán beteg, de most...

Ferenc pápa kiújult isiásza miatt ismét lemondta több szertartás vezetését és egyéb nyilvános programjait, amelyeken részt vett volna a következő napokban - jelentette be Matteo Bruni vatikáni szóvivő közleményben.
2021.01.08. 08:25

Nagy magyar felfedezés egy fehérjéről

Számos betegségben jelentős szerepet játszó, bonyolult szerkezetű fehérje, a ROCK2 szabályozásának szerkezeti alapjait tárták fel a ELKH Természettudományi Kutatóközpont (TTK) kutatói Závodszky Péter vezetésével.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018