INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 18. szerda
Diána

afganisztán

2019.08.18. 09:37

Nagyon sok halott egy kabuli esküvőn

Hatvanhárom halálos áldozata és több mint száznyolcvan sebesültje van annak az öngyilkos merényletnek, amelyet vasárnapra virradóra követtek el Kabulban egy esküvőn - közölték afgán hatósági források.
2019.04.20. 17:48

Megtámadtak egy minisztériumot, legalább 12 ember meghalt

Támadás érte szombaton az afgán távközlési minisztérium épületét Kabul belvárosában, legkevesebb tizenkét ember - öt támadó, négy civil és három katona - vesztette életét, és nyolcan megsebesültek - közölte Naszrát Rahími afgán belügyi szóvivő szombaton.
2019.04.08. 07:36

Sürgős nemzetközi kérdésekről tárgyalnak hétfőn

A Külügyek Tanácsa aktuális és sürgős nemzetközi kérdéseket vitat meg hétfőn, Luxemburgban tervezett ülésén, köztük az afganisztáni és a venezuelai konfliktus megoldása érdekében tett szerepvállalást, valamint véleménycserét folytat a keleti partnerségről.
2019.03.31. 17:35

Három támadást is túlélt az afgán alelnök

Háromszor támadtak rá tálib felkelők a hazafelé tartó Abdul Rasíd Dosztum afganisztáni alelnökre, a politikus mindegyik rajtaütést túlélte - közölték helyi tisztségviselők vasárnap.
2019.01.26. 19:49

A tálibok szerint a külföldi csapatok másfél éven belül elhagyják Afganisztánt

A radikális iszlamista tálibok szerint sikerült az amerikai tárgyalódelegációval megegyezésre jutni egy békemegállapodás-tervezetről, amelynek értelmében a dokumentum aláírását követő másfél éven belül a külföldi csapatok elhagyják Afganisztánt, elősegítve ezzel a tizenhét éve húzódó háború lezárását.
2019.01.22. 13:52

El akartak téríteni egy orosz utasszállítót

Visszafordult és kényszerleszállást hajtott végre Hanti-Manszijszkban az Aeroflot orosz légitársaság egyik repülőgépe, miután az egyik utas azt követelte, hogy a gép Afganisztánba vegye az irányt.
2018.12.24. 18:40

Túszejtés egy kabuli kormányhivatalban

Fegyveresek ostromolták meg hétfőn Kabulban az egyik kormányhivatal épületét, ahol tűzharcot folytattak afgán katonákkal és több száz polgári személyt túszul ejtettek. A biztonsági erők néhány órával később 260 túszt kiszabadítottak, az akció során egy afgán rendőr és három támadó meghalt.
2018.12.23. 06:38

Reagált a pakisztáni külügyminiszter Trump döntésére

A béke irányába tett lépésként értékelte és örömmel üdvözölte szombaton a pakisztáni külügyminiszter, hogy Donald Trump amerikai elnök úgy döntött, az Egyesült Államok megkezdi katonái kivonását Afganisztánból.
2018.12.21. 14:14

A republikánusok ugyanolyan védelmi minisztert akarnak, mint aki lemondott

Elege lett Donald Trumpból, távozik az amerikai védelmi miniszter. Jim Mattis szerint az amerikai elnök rosszul kezeli a szövetségeseket és engedékeny a rosszindulatú hatalmakkal szemben. Az sem tetszett neki, hogy Trump kivonja Szíriából az amerikai csapatokat, és most már az afganisztáni kontingens felét is.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018