eur:
395.04
usd:
368.25
bux:
70470.08
2024. június 24. hétfő Iván
Nyitókép: Pixabay

Kontárral szereltette otthonában a villanyt, halálos áramütés lett a vége

Voltak jelei, hogy a szakképesítéssel nem rendelkező "villanyszerelő" munkája nem lett éppen tökéletes, mégis megtörtént a tragédia.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 48 éves férfi ellen. Az elkövető végzettség hiányában vállalta el egy családi ház villanyszerelési munkálatait, és szakszerűtlen munkája utóbb a megbízója halálát okozta - írja közleményében az ügyészség.

A vádirat szerint a férfit 2022 januárjában ismerőse megkérte, hogy szerelje meg az otthonában lévő villamoshálózatot. A vádlott bár szakirányú végzettséggel nem rendelkezett, mégis elvállalta a munkát.

A villanyszerelés során szabálytalan javításokat és bővítéseket végzett a fürdőszobában található villanybojleren, majd amikor a sértett szólt neki, hogy "csíp a víz", a vádlott a bojler földelését kiiktatta.

A szakismeret hiányában elvégzett munkálatokat követően a vádlott az elektromos hálózat ellenőrzését sem végezte el.

Pár nappal később az elektromos rendszerben fennálló feszültség a fém hálózatban - így a fürdőszobában lévő szanitereken is - megjelent, melynek következtében a 44 éves nő tisztálkodás közben halálos áramütést szenvedett.

A büntetlen előéletű, a cselekmény elkövetését beismerő és megbánó férfit halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolta meg az ügyészség. Vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje a férfit fogházbüntetésre, melynek végrehajtását próbaidőre függessze fel, továbbá tiltsa el őt a foglalkozás gyakorlásától és kötelezze a közel milliós bűnügyi költség megfizetésére.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Címlapról ajánljuk
Világsztárok üzennek Varga Barnabásnak, Botka hallotta a hatalmas csattantást is

Világsztárok üzennek Varga Barnabásnak, Botka hallotta a hatalmas csattantást is

A stuttgarti kórházban kezelik a magyar válogatott csatárát, aki a Skócia elleni Eb-csoportmérkőzésen szenvedett súlyos sérülést. Botka Endre azonnal tudta, hogy nagy a baj, Szoboszlai Dominik szerint változtatni kell a mentők protokollján. Az eset nagy visszhangot váltott ki a nemzetközi futballéletben is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×