eur:
395.33
usd:
368.43
bux:
70272.71
2024. június 25. kedd Vilmos
Details with the red and blue lights siren on top of a police car
Nyitókép: CatEyePerspective/Getty Images

Nincs megállás: újabb autós versengés követelt halálos áldozatot Magyarországon

Bár a gázoló autó az ütközést követően megállt, hogy segítséget hívjon, a másik jármű vezetője gyorsan elszelelt a helyszínről.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt azokkal a férfiakkal szemben, akik egy éve Nyírbátorban versenyeztek, és eközben egyikük halálra gázolt egy gyalogost, a másik járműben ülők pedig segítségnyújtás nélkül elhajtottak a helyszínről - írja közleményében az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlottak 2023. május 5-én késő este Nyírbátorban az egyik benzinkúton találkoztak, beszélgettek, majd személygépkocsijukkal egymást követve közlekedtek a Pócsi útig, ahol egymást bevárták. Az egyik vádlott a gépjármű lámpájának felvillantásával jelzést adott, és az autók fokozatosan gyorsultak az 500 méteres útszakaszon. A másik vádlott megelőzte az előtte haladó vádlottat, és

nagy sebessége miatt későn észlelte az úttesten a közlekedési szabályok szerint átkelő gyalogost.

Hirtelen jobbra kormányzott és fékezett, így sikerült a gyalogost kikerülnie, azonban ezzel egy időben a mögötte haladó vádlott az útkereszteződésben előzésébe kezdett, és közben nagy sebességgel elütötte a felezővonalon már átlépő gyalogost. A gázoló azonnal megállt és segítséget hívott, míg a másik jármű sofőrje és utasa, bár észlelték a baleset, segítségnyújtás nélkül elhajtottak.

A balesetben a gyalogos férfi olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy az életét nem tudták az orvosok megmenteni, a kórházban két nap múlva elhunyt.

Az ügyészég a balesetet okozó férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével, míg a másik járművel elhajtó sofőrt és utasát segítségnyújtás elmulasztásának vétségével vádolja. Előbbivel szemben végrehajtandó fogházbüntetésre, míg az utóbbiakkal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a sofőröket a bíróság évekre tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Címlapról ajánljuk

Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

A kiválasztott magyar űrhajósok még itthon készülnek, de hamarosan az Egyesült Államokban folytatódik a kiképzésük, és a közelejövőben véglegesedik a kutatási programjuk is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×