eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Blue sun visor with an Europol sign. Gwengoat/Getty Images
Nyitókép: Gwengoat/Getty Images

Három magyar került Európa legkeresettebb bűnözői közé – itt a lista

Mindhárman kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt kerültek fel az 59-es listára.

Három magyar került fel az Európai Unió hágai székhelyű rendőrségi együttműködési szervezetének a legkeresettebb európai bűnözőket rögzítő, pénteken közzétett listájára. Az Europol közleménye szerint az Európai Unió tagállamaiból idén 59 elfogatóparanccsal körözött ember került fel a "Most Wanted" oldalra.

E legkeresettebbek listáján olyanok szerepelnek, akiket egyebek mellett kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus vagy emberölés miatt köröznek. Ide került fel a három magyar bűnöző, mindhármukat kábítószer-kereskedelem és -terjesztés miatt keresi a rendőrség.

A bűnözők felkutatásához az Europol idén is a lakosság segítségét kéri, ezért kampányt indított a szökevények felkutatására. Az ENFAST (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) által közzétett felhívás arra kéri a lakosságot, hogy látogassanak el a weboldalra, nézzék meg a bűnözők fényképeit, hogy felismerik-e valamelyiküket. Gyanú esetén névtelenül lehet bejelentést tenni a weboldalon keresztül - írták.

"Az uniós országok közötti és az uniós polgárokkal való együttműködés kulcsfontosságú a keresett szökevények megtalálásához. Ezek a bűnözők országról országra menekülnek, és többször is megpróbálják kijátszani a bűnüldöző hatóságokat" - idézte Catherine de Bolle igazgatót a hágai uniós szervezet közleménye.

A legkeresettebb bűnözők 2016 óta elérhető, ez idáig 408 szökevény fotóját bemutató listája alapján tett névtelen bejelentések 146 letartóztatásokhoz vezettek. A tavalyi kampány indulása óta 21 ügyet sikerült sikeresen megoldani - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×