eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Forrás: Pixabay

Nyolc üzlet két hét alatt - komoly tempót diktált a pécsi betörő

A férfi Pécs belvárosának üzleteit látogatta sorban, csak éppen nyitva tartási időn kívül.

A közelmúltban egy betöréssorozat borzolta a kedélyeket a pécsi belváros üzleti köreiben: két hét leforgása alatt több helyre is behatoltak - írja a bama.hu. Az elkövető minden esetben pénzt keresett, többnyire váltópénzt vitt el, de akadt, ahol a fiókban is talált zsákmányt.

A portál szerint a rendőrök éjszakánként szinte üzletről üzletre jártak, és várták, mikor akad horogra a betörő. Nem kellett sokáig várni, az egyik hajnalban elérkezett a nagy pillanat. A rendőrök először egy kávézónál vettek észre betörési nyomokat, majd a környéket tovább pásztázva

egy étterem előtt megpillantottak egy gyanús alakot, aki épp egy oszlop mögé próbált elbújni.

Elfogása után ruhájából előkerült a férfitól egy símaszk, valamint szobrászszerszámok is, azonban a vésőt és a kalapácsot ő valószínűleg teljesen másra használta - írja a vármegyei híroldal.

A Pécsi Rendőrkapitányság ötrendbeli lopás és háromrendbeli lopás kísérlete miatt nyomoz a 66 éves pécsi férfi ellen, aki a kihallgatásán mind a nyolc esetet elismerte. Tetteivel közel 150 ezer forintos lopási és több százezres rongálási kárt okozott.

Azonban a történetnek itt még nincs vége, a portál értesülése szerint a veterán pécsi bűnözőt kihallgatása után

szabadlábra helyezték, ám nem maradt sokáig tétlen, hanem még aznap éjszaka ismét betörést kísérelt meg egy korábban már általa meglátogatott üzletben.

A rendőrök ismét tetten érték, és a lap értesülése szerint ezúttal a hatóság már kezdeményezte az előzetes letartóztatásba helyezését, így egy darabig biztosan nyugtuk lesz tőle az üzlettulajdonosoknak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×