eur:
389.73
usd:
363.74
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Kenneth Franklin Darlington Salas rálő az egyik környezetvédőre. Forrás: X / David Brian
Nyitókép: Forrás: X / David Brian

Hidegvérrel gyilkolt egy útzár miatt feldühödött autós - képek

Egy idős panamai férfinek elege lett a forgalmat akadályozó tüntetőkből és lövöldözni kezdett.

Megdöbbentő képek jelentek meg a közösségi médiában a panamai főváros közelében történt lövöldözésről. A 77 éves Kenneth Franklin Darlington Salas azon dühödött fel, hogy klímaaktivisták egy csoportja farönkökkel és használt gumiabroncsokkal eltorlaszolta a Pánamerikai főútvonal Panama varostól, mintegy 80 kilométerre lévő szakaszát. A környezetvédők az útzárral akartak tiltakozni egy vitatott bányaszerződés ellen.

Az útzár miatt türelmét vesztő autós előbb megpróbálta eltávolítani a torlaszt, de a tüntetők összeszólalkoztak vele. A veszekedés közben az idős férfi fegyvert rántott és agyonlőtt két tiltakozót. Az egyik áldozat egy tanár, a másik pedig egy szakszervezeti aktivista volt.

A 77 éves autós két klíma aktivistával végzett. Forrás: X / End Wokeness
A 77 éves autós két klíma aktivistával végzett. Forrás: X / End Wokeness

A lövöldözés után a támadó még eldobált néhány fadarabot az úttestről, de a helyszínre érkező rendőrök letartóztatták. Úgy tudni, hogy a férfit idős kora miatt legfeljebb csak házi őrizetre ítélhetik, de valószínűleg nem zárják börtönbe.

A pillanat, amikor eldördült az egyik halálos lövés. Forrás: X / End Wokeness
A pillanat, amikor eldördült az egyik halálos lövés. Forrás: X / End Wokeness

Panamában október 20-án kezdődtek tiltakozások, amiért egy kanadai tulajdonú cég engedélyt kapott, hogy további húsz éven keresztül üzemeltesse Közép-Amerika legnagyobb, külszíni művelésű rézbányáját.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×