eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Close up lawyer businessman working or reading lawbook in office workplace for consultant lawyer concept.
Nyitókép: boonchai wedmakawand/Getty Images

Megfojtotta és a Dunába gurította munkatársát

Elsőfokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélték azt a férfit, aki a vád szerint előre kitervelten, nyereségvágyból megölte munkatársát - közölte a Fővárosi Törvényszék.

A bíróság rendelkezett arról is, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható - tették hozzá. Az ítélet szerint a férfi jó viszonyban volt a zárkózott természetű, szellemi fogyatékossággal élő és a saját neméhez vonzódó munkatársával, akivel a munkahelyén kívül is rendszeresen tartotta a kapcsolatot - írták.

A vádlott - aki többször volt pénzzavarban - kihasználva a sértett iránta táplált érzelmeit, többször kért és kapott kölcsön munkatársától. Egy munkahelyi rendezvényt követően találkozót beszéltek meg 2021. december 27-ére; a vádlott elhatározta, hogy pénzének és értékeinek megszerzése érdekében megöli a sértettet, és testét a Dunába rejti.

A találkozó éjjelén a két férfi elment egy pénzkiadó automatához, ahol a sértett felvett 144 ezer forintot a bankszámlájáról, majd a vádlott elcsalta őt egy XXII. kerületi gyárépület mögötti kivilágítatlan területre, ahol addig szorította a nyakát egy nadrágszíjjal, amíg eszméletét nem vesztette, ezután pedig a közeli Duna-partra húzta, és belegurította a folyóba.

Megszerezte a sértett mobiltelefonját, laptopját és a 144 ezer forintot.

A közleményben kitértek arra is, hogy a vádlott még 2021. augusztus 31-én éjjel az egyik metróaluljáróban egy padon alvó, öntudatlan állapotban lévő személy nadrágjából kivett 60 ezer forintot, személyes iratokat és egy bankkártyát, valamint magához vette a férfi mobiltelefonját, hátizsákját, tabletjét és vezeték nélküli fülhallgatóját. A bankkártyával 14 alkalommal próbált meg BKK-bérleteket és -menetjegyeket vásárolni automatából, és kilenc tranzakció sikeres volt. A vádlott cselekményeivel összesen több mint 350 ezer forint kárt okozott a sértettnek.

Az eljárás során a vádlott ezt a bűncselekményt beismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, míg az emberöléssel kapcsolatban csak bizonyos tényeket fogadott el;

az emberölés tényét elismerte, de a nyereségvágyat és az előre kiterveltséget vitatta.

A bíróság azonban a lefolytatott bizonyítási eljárás alapján megállapította, hogy ez a két minősítő körülmény egymással összefügg és fennáll - közölte a törvényszék.

Hozzátették: a büntetés kiszabása során súlyosító körülményként vették figyelembe a többszörös halmazatot, valamint azt, hogy a terhelt korábban már volt büntetve életellenes bűncselekmény miatt.

Az ítélet nem jogerős, azzal szemben a vádlott és védője fellebbeztek. A bíróság döntése értelmében a másodfokú ítélethozatalig letartóztatásban marad a férfi.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

A héten az amerikai szenátus elfogadta, majd Joe Biden elnök aláírta a törvényt, amely 270 napot ad a kínai ByteDance-nek arra, hogy eladja a TikTok amerikai eszközeit, különben betiltják a platformot az USA-ban. A fő tulajdonosnak azonban úgy tűnik, hogy esze ágában sincsen megválni az amerikai operációtól és bíróságon fogja megtámadni az új törvényt. Ha ez a kísérlet kudarcot vall, a ByteDance valószínűleg inkább a kivonulás mellett dönthet, vagy a menthetőt mentve megpróbálhatja az aranyat érő algoritmusa nélkül értékesíteni a TikTokot - viszont egyes becslések szerint az algoritmus nélkül mindössze a harmadát érheti a platform.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×