eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
fotó: szlovák rendőrség Facebook-oldala
Nyitókép: szlovák rendőrség Facebook-oldala

37 migráns egyetlen kisbuszban - csak néztek a kelénpataki határőrök

Harminchét migránst találtak egy kisbuszba zsúfolva az ausztriai Kelénpatak (Klingenbach) határátkelőnél vasárnap - közölte az osztrák rendőrség.

Harminchét migránst találtak egy kisbuszba zsúfolva az ausztriai Kelénpatak (Klingenbach) határátkelőnél vasárnap - közölte az osztrák rendőrség.

A tájékoztatás szerint a Szíriából és Törökországból származó menedékkérők között tizenegy fiatalkorú is volt. Négy embert légzési nehézségek miatt orvosi ellátásban kellett részesíteni. Egy várandós nőt férjével együtt megfigyelésre vittek Kismarton kórházába.

A feltételezett embercsempészt - aki egy 30 éves afgán férfi - őrizetbe vették.

A burgenlandi rendőrség szerint a magyar rendszámú furgon délután fél egykor érkezett Ausztriába. A migránsokat őrizetbe vették "regisztráció és kikérdezés" céljából.

Az osztrák rendőrség hangsúlyozta, hogy a mostani eset is jól szemlélteti a csempészbandák embertelen eljárásmódját, még akkor is, ha ezúttal nem történt súlyosabb sérülés vagy egészségkárosodás.

Az idén eddig 210 embercsempészéssel gyanúsított személyt fogott el az osztrák rendőrség. Tavalyhoz képest mindazonáltal csökkent a feltartóztatott menedékkérők száma.

Képünk illusztráció.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. december 8. 09:21
×
×
×
×