eur:
394.11
usd:
370.15
bux:
65589.86
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Lakat alatt a pápai ámokfutó, sok van a rovásán

Öt bűncselekménnyel is vádolják.

A megalapozott gyanú szerint a veszprémi férfi 2023. március 15-én ittasan hajtott egy ismerőse kocsijával úgy, hogy előzőleg már hat évre eltiltották a járművezetéstől közúti veszélyeztetés miatt – írja közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség.

A rendőrök bizonytalan úttartása és irányjelző használata nélküli kanyarodása miatt akarták megállítani a járművet, ám a férfi, amikor meglátta a megkülönböztető fényjelzést, menekülni kezdett az egyenruhások elől.

Az üldözésbe egy másik rendőrautó is bekapcsolódott, de a sofőr ennek ellenére

több közlekedési szabályt is megszegve, néhol 90-100 km/órás sebességgel száguldott a külváros felé.

Végül egy kapubejárónak ütközött, ahol a rendőrök a gépkocsihoz futottak és felszólították, hogy szálljon ki. A gyanúsított azonban ennek nem tett eleget és úgy indult tovább, hogy közben az egyik rendőr a nyitott kocsiajtón keresztül megpróbálta visszatartani.

A rendőr néhány méter után elengedte a férfit, és el tudott lépni az egyre gyorsuló járműtől, így nem sérült meg. Az autó vezetője 1-2 kilométerrel később ismét elveszítette uralmát a jármű felett, letért az útról és egy kerítésnek ütközve megállt. Itt aztán a rendőrök kiszállították a gépkocsiból és megbilincselték.

Az eljárás során arra is fény derült, hogy az elkövető az autót a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül használta.

Mivel a kocsit kulccsal nem tudta elindítani, ezért egy másik parkoló autóból kiszerelt akkumulátort tett bele.

Az ügyészség felkérésére az ügyben a Pápai Rendőrkapitányság nyomozott. A többszörösen büntetett férfit őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×