eur:
392.75
usd:
366.12
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Utolsó leheletéig védte az életét a suhancoktól a 77 éves gátőr

Egy 14 egy 17 éves srác volt túlontúl meggondolatlan és agresszív.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy 14 és egy 17 éves fiatallal szemben, akik halálra vertek egy 77 éves gátőrt.

A főügyészség hétfőn közölte, hogy a vádirat szerint a fiú és a fiatalkorú férfi 2021 szeptemberében egy borsodi kistelepülés halastavának tisztításában segített a gátőrnek, aki a gépjárművével akarta elszállítani a fadarabokat. A vádlottak az autót a sértett engedélye nélkül elvitték, azonban elakadtak vele egy kukoricásban. Az idős férfi felelősségre vonta őket, és közölte: hívni fogja a rendőrséget. Ekkor az egyik vádlott hátba rúgta a férfit, a földre zuhant sértettet a másik vádlott ököllel fejen ütötte.

A gátőr megpróbált ellenállni, egy fadarabbal fejen vágta az őt megütő vádlottat, azonban a két fiatal nekiesett.

A sértett vérző fejjel menekülni próbált, sikerült is megállítania egy személyautót, a vezetőjétől azt kérte, vigye el őt. A vádlottak ezt megakadályozták, a sofőrnek azt mondták, hogy az idős férfi erősen ittas

és majd ők segítenek neki. Ezután viszont tovább ütlegelték, a sértett a bántalmazások következtében a helyszínen meghalt - írták a közleményben.

Az egyik vádlott a sértett zsebéből kivette az autója kulcsát, majd amikor meglátták, hogy rendőrautók és mentőautók közelednek, behúzták a holttestet az erdőbe és faágakkal, levelekkel betakarták.

A főügyészség aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, kifosztás bűntette és jármű önkényes elvétele miatt emelt vádat a két büntetlen előéletű fiatalkorúak ellen. A letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetést és közügyektől való eltiltást indítványozott az ügyészség azzal, hogy az idősebbik vádlott nem bocsátható feltételes szabadlábra.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×