eur:
394.93
usd:
365.24
bux:
70237.82
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
Caucasian angry and aggressive man threatening with fist.
Nyitókép: Andranik Hakobyan/Getty Images

Nevelőapja után az intézkedő rendőröket is megruházta

Az egyik egyenruhás orrát el is törte.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint 2022. június 10-én hajnalban, egy Fejér megyei településen a Székesfehérvári Rendőrkapitányság járőrei intézkedést kezdeményeztek egy helyi férfival szemben, mert a rendőrségre érkezett bejelentés szerint az ittas fiatalember bántalmazta a nevelőapját.

Amikor a rendőrök közölték a férfival, hogy az intézkedésre a bántalmazás miatt kerül sor, a fiatalember kijelentette, hogy

„semmi nem történt, akkor veri meg a nevelőapját, amikor ő úgy gondolja”.

Ezt követően az intézkedés alá vont személy egy hirtelen mozdulattal, ökölbe szorított kézzel orrba vágta a rendőrt, majd ököllel további ütéseket mért a fejére.

A rendőr az erőszak leküzdése érdekében a földre vitte a még mindig támadó elkövetőt, és járőrtársával megpróbálták megbilincselni. A földön fekvő férfi ekkor nagy erővel megharapta az őt a bilincselés érdekében lefogó rendőr alkarját, és kiszabadult a fogásából.

A másik rendőr könnygáz spray-t kívánt alkalmazni a támadóval szemben, de amikor nyúlt a palack felé, a férfi ezen hivatalos személyre is rátámadt és közepes erővel mellkason rúgta.

Az elkövető erőszakos cselekményével megakadályozta a vele szemben megkezdett rendőri intézkedést és elszaladt a helyszínről, azonban rövid idő elteltével a közelben elfogták.

A támadás következtében mindkét rendőr megsérült,

egyikük nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett.

Az ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki és indítványozta a korábban, hasonló erőszakos bűncselekmények miatt már elítélt férfi letartóztatását.

A kényszerintézkedés tárgyában a Budai Központi Kerületi Bíróság kedden dönt.

Címlapról ajánljuk

A NATO nukleáris képességeiben is változás jön Jens Stoltenberg szerint

Magyarországi látogatása után szerda este már Brüsszelben tartott sajtótájékoztatót a NATO főtitkára, mielőtt a tagállamok védelmi miniszterei egyeztetésbe kezdenek a júliusi NATO-csúcsra. A jövőt vázolva kulcsfontosságú témákról ejtett szót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően azonban Európában emelkedtek a tőzsdék. A délutáni amerikai inflációs adatok pozitív meglepetést okoztak: havi és éves alapon is kisebb volt a fogyasztói árak növekedésének üteme az Egyesült Államokban. Az inflációval azonban még nem ért véget a mai nap, ugyanis este 8-kor jött a Fed kamatdöntése, ahol a várakozásoknak megfelelően az amerikai jegybank nem változtatott az irányadó kamaton. A piacok a jegybankelnök Jerome Powell szavaira figyelnek: a ma délutáni inflációs adatok közlését követően a kamatdöntés tekintetében valamivel egyértelműbbé vált a kép, a szeptemberi kamatcsökkentés esélye megnőtt, a jegybankelnök azonban jelezte, hogy idén már csak egy kamatvágásra lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×