INFORÁDIÓ
2021. június 14. hétfő
Vazul

kábítószer-kereskedelem

bűnszervezet

gyanúsított

A mesés vagyona is ugrik a bűnbanda tagjainak – videó

A mesés vagyona is ugrik a bűnbanda tagjainak – videó

Infostart

Egy kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet felszámolása után a nyomozók a bűncselekményekből szerzett és felhalmozott vagyonelemeket is visszaszerezték a gyanúsítottaktól.

A kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folyó alapügyben 2021. április 15-én – több rendőri szervet érintő – összehangolt bűnügyi művelet keretében csaptak le a rendőrök az elkövetőkre a Terrorelhárítási Központ közreműködésével. Az akció alkalmával a rendőrök mintegy 250 millió forint feketepiaci értékű drogot: 80 kilogramm marihuánát, 3 kilogramm amfetamint és 0,6 kilogramm kokaint foglaltak le.

A rendőrség nagy hangsúlyt fektet a bűnös úton megszerzett értékek elvonására, a bűnözők által felhalmozott értéktárgyak lefoglalására – olvasható a police.hu-n. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala (KR NNI VVH) nyomozói a vagyon-visszaszerzési eljárás során feltérképezték az elkövetői kör és környezetük anyagi helyzetét, vagyonosodásuk idejét, költekezési szokásaikat, pénzforgalmukat. Megállapították, hogy a bűnszervezet három tagja a kábítószer értékesítéséből nagy vagyonra tett szert, azt megelőző életmódjukhoz képest jelentősen meggazdagodtak.

Az áprilisi elfogásokat követően 2021. május 12-re a VVH munkatársai szerveztek összehangolt rendőri akciót, ez alkalommal pedig a vagyon-visszaszerzés volt a fókuszban. A rendőrök több helyszínen 139 millió forint értékben foglaltak le három gyanúsítotthoz kapcsolható – és a bűncselekmények elkövetéséből származó – vagyonelemeket, így műszaki cikkeket, ékszereket, személygépkocsikat és quadot, valamint kondicionáló gépeket. A nyomozók ezen túl zár alá vettek több ingatlant is.

Az alapügyben a gyanúsítottak letartóztatása mellett folyik tovább a nyomozás, a KR NNI VVH pedig a vagyon-visszaszerzési eljárását folytatja esetleges új vagyonelemek felderítése, valamint a lefoglalt értékek bíróság útján történő elvonása érdekében.

Nyitókép: Police.hu
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018