INFORÁDIÓ
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina

alkohol

kocsma

betörés

Még hogy nem fér meg két lopás egy csárdában? Három is! – képek

Még hogy nem fér meg két lopás egy csárdában? Három is! – képek

Infostart

Néhány nap leforgása alatt háromszor is visszatért a Baja környéki község csárdájába a különösen visszaesőnek számító vádlott.

A vádirat szerint a különös visszaesőnek minősülő, büntetett előéletű férfi 2020. december közepén egy Baja környéki községben az ajtó üvegét betörve bemászott egy csárdába, ahonnan röviditalokat lopott közel 20 000 forint értékben. A férfi ezen kívül még két liter pálinkát is összekészített, de azt már nem tudta elvinni.

A vádlott tavaly karácsony előtt két nappal ismét visszament a csárdához, megint az ajtó üvegét törte be és ekkor is röviditalokat zsákmányolt több mint 30 000 forint értékben. A tolvaj az italokat kihozta a vendéglőből, de a rendőrök érkezését észlelve az italokat hátrahagyta és elmenekült. A lopott italokat a rendőrség visszaadta a sértettnek. Nem lehetett azonban tudni, hogy a vádlott melyikből ivott, ezért az italokat megsemmisítették és a kár nem térült meg.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

A vádlott 2021. január 1-én hajnalban harmadszor is betört a csárdába, ekkor egy üveg bort lopott. A nyomozók később a vádlott lakásán megtalálták a félig elfogyasztott bort, a kár ez esetben sem térült meg. A vádlott a csárdán kívül egy másik ingatlanba is behatolt, ekkor a kerítést taposta le. Az udvarról mintegy 20 méter rézkábelt és csatlakozókat vitt el több mint 15 000 forint értékben. A sértett kára nem térült meg.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

A rendőrök 2021. február 1-én fogták el és vették őrizetbe a vádlottat, akit a bíróság letartóztatott. A vádlott jelenleg más bűnügyben jogerősen kiszabott börtönbüntetését tölti, őt a járási ügyészség folytatólagosan elkövetett lopás bűntettén kívül lopás vétségével is vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a meg nem térült kár erejéig vagyonelkobzást is el kell rendelni. A vádlott bűnössége kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Nyitókép: Police.hu
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018