eur:
389.49
usd:
368.36
bux:
55838.55
2023. szeptember 30. szombat Jeromos
Egy rendőr autóvezetőt szondáztat Balassagyarmaton 2017. január 24-én. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az úgynevezett finn módszerrel szűri az ittas vezetőket. Az ellenőrzés során az összes autót megállítják, és minden vezetőnek meg kell fújnia a szondát.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Tetézte a bajt a részeg sofőr

Csorna térségében intézkedtek a rendőrök a járműveztetővel.

A rendőrségre 2021. február 1-jén 20 óra 10 perckor bejelentés érkezett, amely szerint az M85-ös számú főúton egy személygépkocsi a forgalommal szemben, Győr irányába halad.

Az egyenruhások rövid időn belül rátaláltak a szabálytalanul közlekedő gépjárműre, annak vezetőjét igazoltatták, majd vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott. A rendőrök az 52 éves férfit elfogták, és a Csornai Rendőrkapitányságra előállították, ahol ellene ittas járművezetés vétségének gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak – írja a Police.hu.

A rendőrség az úton hátrahagyott gépjármű elszállítására intézkedett.

Az eset kapcsán a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • A megyében nemrég adták át az M85-ös számú gyorsforgalmi utat, amelynek fel-, illetve lehajtói pontos helyét a közlekedésben résztvevők még nem ismerhetik eléggé. Ezért kérik a járművezetőket, hogy figyeljenek az úton kihelyezett jelzőtáblákra, azok útmutatásait tartsák be!
  • Amennyiben észreveszik, hogy a forgalommal szemben haladnak, semmiképp se tolassanak vissza a felhajtóra, önállóan ne forduljanak meg az úton!
  • Kapcsolják be a vészvillogót, lehetőség szerint húzódjanak le a leállósáv szélére, vagy a forgalmi sávon kívülre, és álljanak meg. Vegyék fel a láthatósági mellényt, szálljanak ki az autóból, és a korlát mögött várakozva hívják fel a 112-es segélyhívó számot!

…hogy mindenki hazaérjen!

Címlapról ajánljuk
Agresszív férfi tombolt egy szlovákiai választóhelyiségben

Agresszív férfi tombolt egy szlovákiai választóhelyiségben

Az eset Gímeskosztolányon (Kostoľany pod Tribečom – Aranyosmaróti járás) történt.

Leváltották az Idegenrendészet vezetőjét

A belügyminiszter 2023. szeptember 30. hatállyal - indokolás nélkül - visszavonta dr. Halmosi Zsolt r. altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 30. 17:40
×
×
×
×