INFORÁDIÓ
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc

plank zoltán

rendőrség

interpol

Az Interpol nemzetközi rendőrszervezet Globális Komplexum az Innovációért (IGCI) elnevezésű központja Szingapúrban 2015. április 14-én, egy nappal a hivatalos átadása után. A létesítmény a kiberbűnözés elleni harc központjaként működik majd és a kutatás-fejlesztést is szolgálja.

Elképesztő magyar figurák az Interpol "tablóján"

Infostart

Rablás, fegyveres rablás, drogkereskedelem és csalás is szerepel az ügyek között.

Tizennyolc magyar is fent van az Interpol körözési listáján, közülük hárman nők - kettőt csalás (Lakatos Mária Ilona, Sipos Orsolya), egy nőt (Dudás Ildikó) drogkereskedelem miatt keresnek - számol be erről a Növekedés.hu portál.

A nemzetközi elfogatóparancsokban szereplők szerint a legtöbbet rabló személy, az 55 éves Plank Zoltán csaknem félmilliárd forintot "szedett össze" kínai kereskedőktől a fővárosi XVII. kerületben, még 2014-ben. Társaival csuklyában támadt a kereskedőkre, majd lövöldözőses-autósüldözéses jelenetek után léptek olajra. Ügyében a BRFK egymillió forintos nyomravezetői díjat és tanúvédelmet is felajánlott.

A legidősebb személy 62 éves, Kovács Istvánnak hívják és bagi illetőségű, egy bűnbanda tagja lehet, drogügyletei vannak. A legfiatalabb 29 éves, budapesti, a neve Cseh Marcell, fegyveres rablásért keresik.

Az Interpol listájára nemzetközi elfogatóparancs kiadása után úgy lehet felkerülni, hogy a "küldő" ország rendőrsége azt véli az adott személyről, hogy külföldre távozott.

Lekerülni pedig úgy, hogy az ország törölteti a listából, vagy az Interpol főtitkára valamiért így dönt.

Az Interpolnak saját nyomozóhatósága nincs, a nemzeti erők között koordinál, adminisztrál.

Nyitókép: Wallace Woon
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018