eur:
394.46
usd:
370.32
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Az Interpol nemzetközi rendőrszervezet Globális Komplexum az Innovációért (IGCI) elnevezésű központja Szingapúrban 2015. április 14-én, egy nappal a hivatalos átadása után. A létesítmény a kiberbűnözés elleni harc központjaként működik majd és a kutatás-fejlesztést is szolgálja.
Nyitókép: Wallace Woon

Elképesztő magyar figurák az Interpol "tablóján"

Rablás, fegyveres rablás, drogkereskedelem és csalás is szerepel az ügyek között.

Tizennyolc magyar is fent van az Interpol körözési listáján, közülük hárman nők - kettőt csalás (Lakatos Mária Ilona, Sipos Orsolya), egy nőt (Dudás Ildikó) drogkereskedelem miatt keresnek - számol be erről a Növekedés.hu portál.

A nemzetközi elfogatóparancsokban szereplők szerint a legtöbbet rabló személy, az 55 éves Plank Zoltán csaknem félmilliárd forintot "szedett össze" kínai kereskedőktől a fővárosi XVII. kerületben, még 2014-ben. Társaival csuklyában támadt a kereskedőkre, majd lövöldözőses-autósüldözéses jelenetek után léptek olajra. Ügyében a BRFK egymillió forintos nyomravezetői díjat és tanúvédelmet is felajánlott.

A legidősebb személy 62 éves, Kovács Istvánnak hívják és bagi illetőségű, egy bűnbanda tagja lehet, drogügyletei vannak. A legfiatalabb 29 éves, budapesti, a neve Cseh Marcell, fegyveres rablásért keresik.

Az Interpol listájára nemzetközi elfogatóparancs kiadása után úgy lehet felkerülni, hogy a "küldő" ország rendőrsége azt véli az adott személyről, hogy külföldre távozott.

Lekerülni pedig úgy, hogy az ország törölteti a listából, vagy az Interpol főtitkára valamiért így dönt.

Az Interpolnak saját nyomozóhatósága nincs, a nemzeti erők között koordinál, adminisztrál.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×