INFORÁDIÓ
2021. március 2. kedd
Lujza

erzsébetváros

táska

rablás

Nem menekülhetnek az erzsébetvárosi útonállók

Nem menekülhetnek az erzsébetvárosi útonállók

Infostart

A gyanú szerint gépkocsiból figyelték áldozatukat, hogy mikor téphető le róla a táska.

A megalapozott gyanú szerint három férfi, köztük a később elfogott 34 és 18 éves, gépkocsival haladtak, amikor megláttak egy középkorú nőt január 18-án a kora esti órákban a VII. kerületi a Rózsák terénél, és elhatározták, hogy – akár erőszakkal is – megszerzik értékeit. Miután elég közel kerültek a nőhöz, a kocsiból kiszállt a 34 éves férfi, a nőhöz szaladt, akinek a válláról lerántotta a táskáját. A sértett próbálta megtartani értékeit. azonban a támadó olyan erővel húzta a táskát és vele együtt a nőt, hogy a sértett majdnem elesett, végül egy villanyoszlopban kapaszkodott meg, elengedve a táskát. A rabló a zsákmánnyal visszaszállt társaihoz és elmenekültek.

A BRFK nyomozói az útonálló jellegű csoportos rablással megalapozottan gyanúsítható 3 férfit néhány napon belül azonosították, és kettejüket el is fogták.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség – a rendőrség előterjesztése alapján – indítványt tett a gyanúsítottak letartóztatására, figyelemmel arra, hogy megalapozottnak látja annak a veszélyét, hogy – szabadlábon hagyásuk esetén – kivonják magát a büntetőeljárás alól, illetve ismét hasonló jellegű bűncselekményt követnek el.

A kényszerintézkedés kérdésében a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája dönt.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018