eur:
390.29
usd:
364.24
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pexels.com

Kéjes ajánlattal csöngettek, de végül egész más történt

A Kalocsai Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat két nő ellen.

A vádirat szerint 2020. november 17-én éjszaka a két nő – akik testvérek – becsöngettek egy kalocsai családi házba. A kaput nyitó férfinek szexuális szolgáltatást ajánlottak fel, de a sértett ezt visszautasította.

A vádlottak ezután a kaput benyomva próbáltak beljebb jutni a házba. A kapun belül dulakodás alakult ki a sértett és közöttük. Ennek során a testvérpár idősebb tagja elszaladt sértett mellett és bement nappaliba. A fogasról leakasztotta a sértett válltáskáját, amiben a férfi pénztárcája, iratai és egyéb tárgyai voltak összesen 2500 forint értékben.

A sértett a házba érve észrevette, hogy az idősebb vádlott a táskájával a kezében próbál elmenni, ezért felszólította, hogy adja vissza a táskáját. A nő erre nem volt hajlandó, ezért a sértett a táskát megragadva megpróbálta kivenni a kezéből, ismét dulakodni kezdtek.

A másik vádlott eközben ház nyitott ajtajához ért és látta a nővére és a sértett közötti dulakodást. A nővér – azért, hogy a táskát megtartsa –

pofon ütötte sértettet, aki emiatt elengedte a táskát. Ezt kihasználva az idősebb vádlott a táskát a bejárati ajtóban álló húgának dobta. Ezután a rablók kiszaladtak a házból a zsákmányukkal együtt.

A sértett táskáját a benne lévő tárgyakkal és iratokkal együtt a kalocsai rendőrök az idősebb vádlottól lefoglalták és a sértettnek visszaadták, így a kár megtérült.

Az idősebb vádlott letartóztatásban van, míg húga szabadlábon várja a tárgyalást. A járási ügyészség a büntetett előéletű vádlottakat rablás bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta velük szemben. A vádlottak bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni – olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügysészség sajtóközleményében.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×