eur:
394.34
usd:
370.48
bux:
65125.52
2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi
Nyitókép: Pexels.com

Kéjes ajánlattal csöngettek, de végül egész más történt

A Kalocsai Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat két nő ellen.

A vádirat szerint 2020. november 17-én éjszaka a két nő – akik testvérek – becsöngettek egy kalocsai családi házba. A kaput nyitó férfinek szexuális szolgáltatást ajánlottak fel, de a sértett ezt visszautasította.

A vádlottak ezután a kaput benyomva próbáltak beljebb jutni a házba. A kapun belül dulakodás alakult ki a sértett és közöttük. Ennek során a testvérpár idősebb tagja elszaladt sértett mellett és bement nappaliba. A fogasról leakasztotta a sértett válltáskáját, amiben a férfi pénztárcája, iratai és egyéb tárgyai voltak összesen 2500 forint értékben.

A sértett a házba érve észrevette, hogy az idősebb vádlott a táskájával a kezében próbál elmenni, ezért felszólította, hogy adja vissza a táskáját. A nő erre nem volt hajlandó, ezért a sértett a táskát megragadva megpróbálta kivenni a kezéből, ismét dulakodni kezdtek.

A másik vádlott eközben ház nyitott ajtajához ért és látta a nővére és a sértett közötti dulakodást. A nővér – azért, hogy a táskát megtartsa –

pofon ütötte sértettet, aki emiatt elengedte a táskát. Ezt kihasználva az idősebb vádlott a táskát a bejárati ajtóban álló húgának dobta. Ezután a rablók kiszaladtak a házból a zsákmányukkal együtt.

A sértett táskáját a benne lévő tárgyakkal és iratokkal együtt a kalocsai rendőrök az idősebb vádlottól lefoglalták és a sértettnek visszaadták, így a kár megtérült.

Az idősebb vádlott letartóztatásban van, míg húga szabadlábon várja a tárgyalást. A járási ügyészség a büntetett előéletű vádlottakat rablás bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta velük szemben. A vádlottak bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni – olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügysészség sajtóközleményében.

Címlapról ajánljuk
Somkuti Bálint: pénz lesz Ukrajna támogatására, csak fegyver és lőszer nem

Somkuti Bálint: pénz lesz Ukrajna támogatására, csak fegyver és lőszer nem

Az amerikai képviselőház hosszú viták után szombaton elfogadta az Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak szánt 95 milliárd dolláros segélycsomagról szóló törvényjavaslatot. A Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai műhelyének kutató tanára szerint a szállítási képesség okozhatja a legnagyobb problémát Ukrajnának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Amerika lesújtana Izrael egyik egységére, Jeruzsálem szerint itt lenne az ideje Európának felébrednie – Közel-keleti háborús híreink hétfőn

Amerika lesújtana Izrael egyik egységére, Jeruzsálem szerint itt lenne az ideje Európának felébrednie – Közel-keleti háborús híreink hétfőn

Az Egyesült Államok szankciókat tervez az izraeli hadsereg (IDF) egy egységével szemben, amelyet az emberi jogok megsértésével vádolnak. Ez lenne az első alkalom, hogy Washington szankcionálná az IDF egyik alakulatát – írja a The Guardian. Isaac Herzog izraeli elnök szerint az európai vezetők sürgősen fel kell, hogy ébredjenek és felismerjék az Irán által jelentett globális veszélyt, amely drónok ezreit szállítja Oroszországnak és nukleáris fegyverprogramját is folytatja, miközben Izrael a Gázai övezetben és Irán ellen is védekezik - számolt be a Politico. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×