Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot


MÉG NEM VAGYOK 18 ÉVES

INFORÁDIÓ
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia

kiskorúak védelme

szexuális abúzus

erőszak

szentes

A temetőbe csalta testvére kislányát, és…

A temetőbe csalta testvére kislányát, és…

Infostart

A kiskorú sértettek sérelmére szexuális erőszakot elkövető szentesi férfi letartóztatásának fenntartása továbbra is indokolt a fellebbviteli főügyészség szerint.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványt tett a Szegedi Törvényszék végzésének a helybenhagyására, amellyel a 2 rendbeli szexuális erőszak bűntettével vádolt szentesi férfi letartóztatását a vádemelést követően fenntartotta.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádirata szerint a férfi 2019-ben az egyik alkalommal a testvére 6 éves leánygyermekét, aki ekkor a felügyelete alatt állt, egy elhagyatott szentesi temetőbe csalta, majd ott őt szexuálisan bántalmazta. A férfi még ugyanabban az évben a másik testvérének a 7 éves leányunokájával a gyermek szüleinek lakásán szintén szexuális cselekményt végzett.

A Szegedi Törvényszék a férfi letartóztatását a főügyészség indítványára az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig fenntartotta, mivel az 5 évtől 25 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett cselekmények vonatkozásában fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye, továbbá tartani kell attól, hogy a férfi a bizonyítási eljárást a tanúkon keresztül befolyásolná, illetőleg újabb hasonló bűncselekményeket követne el.

Az elsőfokú végzés ellen a férfi jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a törvényszék indokaival egyetértve a fellebbezést nem tartotta alaposnak, ezért az elsőfokú végzés helybenhagyására tett indítványt.

A fellebbezésről másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt – olvasható Szilágyi Lajos fellebbviteli főügyész sajtóközelményében.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018