eur:
392.13
usd:
366.52
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pexels

Nem tudott elszámolni a több százezer forintnyi osztálypénzzel

A Debreceni Járási Ügyészség minősített sikkasztás bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki az összegyűlt pénzt saját célra fordította.

A vádlott gyermeke 2015 szeptemberétől az egyik debreceni középiskola tanulója volt. A nő az év elején megtartott szülői értekezleten önként vállalta, hogy osztálypénztárosként összegyűjti és nyilvántartja a tanulók után befizetett összegeket. A pénzt egyes kiadások finanszírozására fordítja, és a szülők felé azzal elszámol. A szülői értekezleten a résztvevők arról állapodtak meg, hogy gyermekenként évente 10 ezer forintot fizetnek be, a pénzt elsősorban a 12. évfolyamon esedékes szalagavatóra, ballagásra és érettségire szánták – idézi a Haon.hu a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményét.

A vádlott 2015 szeptemberétől 2018 decemberével bezárólag összesen 807 ezer forint osztálypénzt szedett be. A nő családja nehéz anyagi körülmények között élt, ezért

a vádlott az összegyűjtött pénzt rendszeresen a család megélhetésére költötte,

az osztály kiadásaira pusztán 270 ezer forintot fordított, emellett a szülők többszöri kérése ellenére a pénzösszegről nem számolt el. Az asszony 2019 januárjában tartozáselismerő nyilatkozatot tett, miszerint nem tud elszámolni a pénzzel és azt egy összegben sem tudja visszafizetni, a tartozása rendezésére pedig részletfizetést kért, ezt azonban azóta sem teljesítette.

A nő az osztályközösségnek 807 000 forint kárt okozott, amelyből az osztály kiadásaira fordított közel 271 ezer forint megtérült.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, és az osztályközösség képviselője által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×