eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Wikipédia/Pastelitodepapa

Siklóernyővel hussant át a drog a határon - hiába

Ha nem hibásodik meg az eszköz, talán meg is ússzák az ingázó jómadarak.

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a három férfival szemben, akik 2018. augusztusában 18 kilogramm marihuánát csempésztek Szerbiából Magyarország területére úgy, hogy a kábítószert motoros siklóernyővel a határzár felett átrepülve juttatták át Magyarország területére - olvasható az Ügyészség.hu portálon.

A vádirat szerint a vádlottak régebb óta ismerték egymást, és együtt dolgoztak egy szegedi cégnél. Szerbiai kapcsolatukat és forrásukat felhasználva elhatározták, hogy kábítószert csempésznek Magyarországra, kihasználva egyikük hobbi motoros siklóernyőzésben való jártasságát.

2018. augusztus 13-án, éjjel Újvidékre utaztak és megszerezték egy fekete zsákban elhelyezve a 17 csomag, mintegy 18 kilogramm marihuánát. A kábítószert ezután

egy szeméttelep mellett elrejtették,

majd visszautaztak Magyarországra.

Ezután két nap múlva ismételten Szerbiába utaztak, a rejtekhelyről a marihuánát a Horgos melletti, felszállásra kiszemelt helyre szállították, ott újból elrejtették és ismét hazautaztak.

Mintegy két hét múlva, augusztus 30-án két külön autóval ismét átlépve a határt a Horgos melletti felszálló helyre mentek, ott a siklóernyőt összerakva megvárták a sötétedést. Este 8 órakor a vádlottak egyike a kábítószert magához véve felszállt a motoros siklóernyővel és mintegy 10 perc múlva átrepült a szerb-magyar határzár felett, azonban

a magyar oldalra érve a motor meghibásodott, előbb kihagyott, majd megállt.

A vádlott ezért a határvonaltól mintegy 600 méterre kényszerleszállást hajtott végre egy Tiszasziget közeli erdősáv melletti szántóföldön. A vádlott a landolás során farokcsonttörést szenvedett, de arra még volt ereje, hogy a kábítószert elrejtse a jogellenes határátlépést észlelő határrendészek helyszínre érkezése előtt a fák között. A vádlott az aljnövényzetben megpróbált elbújni, azonban őt megtalálták és állapota miatt kórházba szállították. A kábítószert ekkor még nem, hanem másnap, már világosban megtartott szemle során találták meg és foglalták le a rendőrök.

A vádlottak által becsempészni szándékozott marihuána tiszta hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladta, annak mintegy másfélszerese.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×