eur:
392.99
usd:
366.49
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Német rendőrök intézkednek a kölni főpályaudvar közelében, ahol lövöldözés történt egy nagyszabású rendőri művelet közben 2019. január 4-én. Részletekről egyelőre nem tudni.
Nyitókép: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Magyar bűnözőt kapcsoltak le Németországban

Több száz millió forintnyi ékszert és készpénzt rabolt el Budapesten.

A férfi a TOP50-es körözési listán szerepelt és európai elfogatóparancs is volt ellene. Társaival 2012-ben, a karácsonyi ünnepek alatt úgy loptak el 196,5 millió forintnyi értékben ékszereket és karórákat egy budapesti ékszerboltból, hogy megbontották a bolt melletti üzlethelyiség falát, és hátulról átfúrták a páncélszekrényt.

2013. november 5-én pedig társaival Budapesten fegyverrel raboltak ki egy vietnami állampolgárt; tőle 200 millió forint értékű valutát zsákmányoltak.

A Fővárosi Törvényszék a fenti ügyek miatt tíz év fegyházra ítélte a férfit, aki azonban nem kezdte meg büntetése letöltését, hanem

2017 decemberében levágta a nyomkövetőt és megszökött a házi őrizetből.

A férfit a német rendőrség május 7-én Buchen egyik lakónegyedében elfogta. Magyarországi kiadatásáról később döntenek.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×