eur:
393.85
usd:
368.51
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Megint támadás érte a Hármashatár-hegyen sportolókat

Borssprével támadtak meg egy kerékpárost, majd bántalmazták a Hármashatár-hegy környékén. Már tavaly is több támadást követett el valaki a környéken sportolók ellen, a rendőrség ugyanazt a férfit gyanúsítja a mostani esettel is.

Késsel és gázsprével támad a sportolókra, kirándulókra egy 40 éves férfi Budapesten - írta az RTL Híradója nyomán a Népszava. Mint a lap beszámolt róla, a támadó egy hete a Hármashatár-hegy környékén egy biciklist lökött le az útról, majd lefújta borssprével és egy rúddal ütötte. A biciklis közösségi oldalán írt az esetről. Többen is jelentkeztek azóta, hogy hasonló támadás érte őket.

Egy éve is pedig egy férfi Kiss Miklós válogatott terepfutót próbálta meg - mindenféle előzmény nélkül - gázsprével lefújni és egy nagy vasdoronggal leütni, ami nem sikerült neki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az Indexnek elmondta, hogy büntetőeljárást indítottak a tavalyi támadás miatt a II. kerületi rendőrkapitányságon, miután elfogták a gyanúsítottat. Az ügyben egy férfit hallgattak ki gyanúsítottként, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanújával.

A mostani esetben egy feltételezett elkövetőt köröztek, akit a rendőrség csütörtöki közlése szerint el is fogtak a II. kerületi körzeti megbízottak a Kálvária-hegy közelében. A nyomozás szerint B. Ferenc követte el a tavalyi támadásokat is. A 39 éves férfi elszámoltatása folyamatban van, ellene felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt indított eljárást a II. kerületi Rendőrkapitányság.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×