eur:
395.07
usd:
365.68
bux:
65441.16
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A koronavírus-fertőzés elleni védekezésül arcmaszkot viselő nő Londonban 2020. március 27-én. Nagy-Britanniában a koronavírus-járvány miatt a lakosság csak az alapvető szükségleti cikkek és gyógyszerek beszerzése, valamint napi egy szabadtéri testmozgás céljából léphet ki az utcára, illetve akkor, ha orvosi segítségre van szüksége. Az országban 15 ezer fölé nőtt a koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma, a járványban eddig759-en vesztették életüket.
Nyitókép: MTI/AP/Frank Augstein

Koronavírus - a bűnözők eddig hatalmas nyereségre tettek szert

A hamisított termékek közegészségügyi veszélyt jelentenek az Europol szerint.

A koronavírus járvány alatt a világhálón - egészségügyi célból - eladott hamisított termékek veszélyt jelentenek az egész társdalomra - állapítja meg az Európai Unió hágai székhelyű bűnüldözési szerve, az Europol pénteken kiadott jelentésében.

Catherine de Bolle a hatóság főigazgatója szerint, a hamisított termékek - főként gyógyszerek és fertőtlenítők - nem felelnek meg a minőségi előírásoknak, így "hamis biztonságérzetet" keltenek a vásárlókban, míg valójában semmifajta védelemmel nem szolgálnak a vírus ellen.

"Nem csak az a fontos, hogy elkapjuk a társadalom bizalmával visszaélő bűnözőket. Kellő információval is el kell látnunk a lakosságot, hogy elejét vegyük a csalásoknak, és további fertőződések kockázatának"

- hangsúlyozta a jelentés.

A hamisított termékek egy része már bekerült egészségügyi hálózatba is, veszélyeztetve ezzel a létfontosságú feladatokat ellátó személyek biztonságát. A bűnözök eddig hatalmas nyereségre tettek szert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×