INFORÁDIÓ
2021. május 18. kedd
Alexandra, Erik

koronavírus

idősek

fertőtlenítés

átverés

Fertőtlenítésre hivatkozva verték át idős áldozataikat – videó

Fertőtlenítésre hivatkozva verték át idős áldozataikat – videó

Infostart

A budapesti rendőrök elfogtak egy nőt és egy férfit, akik több kerületben, a koronavírus miatti veszélyhelyzetre hivatkozva jutottak be a sértettek lakásaiba, ahonnan közel egymillió forint értékben pénzt és ékszereket loptak.

A két elkövető szerda délelőtt jelent meg egy II. kerületi idős asszony lakásánál. A koronavírus miatti helyzetre hivatkozva egyikük segítséget színlelve bejutott a lakásba, közben társa az ajtóban szóval tartotta a sértettet.

A férfi arra kérte az idős asszonyt, hogy vegye le az arany gyűrűit, hogy azokat lefertőtleníthesse, ezalatt női társa átkutatta a lakást.

A sértett átadta az ékszereit a férfinak, aki ezután társával – és az általa ellopott pénzzel – együtt elhagyta a lakást.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztály Zseblopási Alosztályának nyomozói – korábbi bűnügyi információk alapján – a helyszín közelében elfogták az elkövetőket, a 26 éves budapesti R. Juliettát és rokonát, a 20 éves, szintén budapesti R. Jánost, akiknél megtalálták az idős asszony pénzét, valamint arany ékszereit is.

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy az elkövetők Budapest V., XIII. és XV. kerületében is követtek el hasonló jellegű bűncselekményeket, amelyek során magukat önkormányzati dolgozóknak adták ki, és miután a koronavírus-járvány ürügyén bebocsátást nyertek a lakásokba, az egyik elkövető elterelte az idős sértett figyelmét, amíg társa átkutatta a lakást. Az elkövetők három hét alatt, négy idős asszonytól közel egymillió forint értékben loptak, amelynek több mint a fele megtérült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói R. Jánost és R. Juliettát kétrendbeli üzletszerűen elkövetett lopás bűntett, egyrendbeli lopás vétség és egyrendbeli kifosztás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök az elkövetőket őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására – olvasható a Police.hu-n.

Az utóbbi időszakban

a trükkös csalók hatósági személynek kiadva magukat arra hivatkoznak, hogy ingatlan fertőtlenítést hajtanak végre, illetve idős személyek ellátására szolgáltatást ajánlanak fel.

Kellő óvatossággal és egészséges bizalmatlansággal megelőzheti, hogy a koronavírus veszélyeire hivatkozva becsapják – hívják föl a figyelmet.

Nyitókép: Forrás: Police.hu
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018