eur:
393.67
usd:
369.52
bux:
65667.53
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Forrás: Police.hu

Fertőtlenítésre hivatkozva verték át idős áldozataikat – videó

A budapesti rendőrök elfogtak egy nőt és egy férfit, akik több kerületben, a koronavírus miatti veszélyhelyzetre hivatkozva jutottak be a sértettek lakásaiba, ahonnan közel egymillió forint értékben pénzt és ékszereket loptak.

A két elkövető szerda délelőtt jelent meg egy II. kerületi idős asszony lakásánál. A koronavírus miatti helyzetre hivatkozva egyikük segítséget színlelve bejutott a lakásba, közben társa az ajtóban szóval tartotta a sértettet.

A férfi arra kérte az idős asszonyt, hogy vegye le az arany gyűrűit, hogy azokat lefertőtleníthesse, ezalatt női társa átkutatta a lakást.

A sértett átadta az ékszereit a férfinak, aki ezután társával – és az általa ellopott pénzzel – együtt elhagyta a lakást.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztály Zseblopási Alosztályának nyomozói – korábbi bűnügyi információk alapján – a helyszín közelében elfogták az elkövetőket, a 26 éves budapesti R. Juliettát és rokonát, a 20 éves, szintén budapesti R. Jánost, akiknél megtalálták az idős asszony pénzét, valamint arany ékszereit is.

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy az elkövetők Budapest V., XIII. és XV. kerületében is követtek el hasonló jellegű bűncselekményeket, amelyek során magukat önkormányzati dolgozóknak adták ki, és miután a koronavírus-járvány ürügyén bebocsátást nyertek a lakásokba, az egyik elkövető elterelte az idős sértett figyelmét, amíg társa átkutatta a lakást. Az elkövetők három hét alatt, négy idős asszonytól közel egymillió forint értékben loptak, amelynek több mint a fele megtérült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói R. Jánost és R. Juliettát kétrendbeli üzletszerűen elkövetett lopás bűntett, egyrendbeli lopás vétség és egyrendbeli kifosztás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök az elkövetőket őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására – olvasható a Police.hu-n.

Az utóbbi időszakban

a trükkös csalók hatósági személynek kiadva magukat arra hivatkoznak, hogy ingatlan fertőtlenítést hajtanak végre, illetve idős személyek ellátására szolgáltatást ajánlanak fel.

Kellő óvatossággal és egészséges bizalmatlansággal megelőzheti, hogy a koronavírus veszélyeire hivatkozva becsapják – hívják föl a figyelmet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×