eur:
394.64
usd:
364.89
bux:
65498.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay.com

Érettségi papírokat hamisított magának a fiatal nő

Tavaly télen jelentkezett egy iskolában, hogy másutt már letett egy-két vizsgát, matekból és angolból szeretne még.

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette vádat emelt egy albertirsai nő ellen, aki 2019 februárjában egy kiskunfélegyházi középiskolában hamis igazolás felhasználásával akart angolból és matematikából érettségizni.

A vádirat szerint a vádlott 2019 februárjában azért jelentkezett az egyik kiskunfélegyházi középiskolában, hogy angol és matematika tantárgyakból érettségi vizsgát tegyen. A fiatal nő egy 2015-ös keltezésű törzslappal próbálta igazolni, hogy egy másik tanintézetben magyar nyelv és irodalomból, történelemből és biológiából már eredményes vizsgát tett.

A benyújtott irat – a kinézete és tartalmi elemei miatt – gyanús lett az iskola titkárának, ezért megkeresték a dokumentumot állítólag kiállító iskolát. A válaszlevélből kiderült, hogy az igazolás hamis: a vádlott bár valóban a szóban forgó intézményben érettségizett, de matematika, biológia és történelem tantárgyakból elégtelen osztályzatot kapott.

A kiskunfélegyházi középiskola vezetője feljelentést tett a vádlott ellen. A nyomozás során a vádlott beismerte, hogy a közokiratnak minősülő eredeti törzslapról készített hamisítvány tőle származik.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség közokirat-hamisítás bűntettével vádolja és pénzbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×