eur:
395.63
usd:
372.14
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: pixabay

Keményen megbüntették a tacskóhorror elkövetőjét

Több mint 100 tacskót tartott borzalmas körülmények között az 57 éves nő.

Egy év két hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és 27 millió forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte a Barcsi Járásbíróság azt a nőt, aki több mint száz tacskót tartott Barcson nem megfelelő körülmények között.

A Kaposvári Törvényszék nem jogerős ítélete szerint az 57 éves nő fém szállítóketrecekben és műanyag szállítóbokszokban tartotta az állatokat.

A tacskók a szűk hely miatt saját vizeletükkel és bélsarukkal szennyeződtek,

emiatt többüknél szem- és fülgyulladás alakult ki, a kutyák nagy része a rossz tartási körülmények következtében rendkívül lesoványodott.

Az ügyész a vádlott próbára bocsátását indítványozta, a bíróság ezzel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását tartotta indokoltnak és elrendelte a kutyák elkobzását.

Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője azt mondta: a 27 millió forintos bűnügyi költség jelentős részét a tacskók szállítása, megfelelő elhelyezése, orvosi kezelése és ellátása teszi ki.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×