eur:
394.3
usd:
369.52
bux:
65275.15
2024. április 19. péntek Emma

Tárgyalás nélkül ítélték el a szerelmét megölő budapesti gimnazistát

Az elkövetés idején 17 éves fiú az előkészítő ülésen beismerte a bűncselekmény elkövetését, a bíróság 9 év 6 hónap fiatalkorúak börtönére ítélte.

Az ügy vádlottja és a sértett ugyanannak a budapesti gimnáziumnak a tanulója volt. Miután megismerkedtek, a fiú udvarolni kezdett a nála egy évvel idősebb lánynak, majd egy ideig kapcsolatban is voltak. A vádlott féltékenysége és ebből adódó viselkedése miatt azonban a lány végül 2017 októberében szakított vele.

A 17 éves fiú a sértett döntését nem fogadta el, az elutasítást nem vette tudomásul, a szakítást követően telefonhívásokkal és üzenetekkel zaklatta a lányt, így próbálta rávenni őt a kapcsolat felvételére. A sértett többször kérte volt barátját, hogy hagyja őt békén, egyúttal azonban attól is tartott, hogy a fiú esetlegesen kárt tesz magában. 2018. január 12-én egy buszmegállóban találkoztak, buszra szálltak, és a vádlott hazakísérte a lányt egy XVII. kerületi lakóházba. A lépcsőházban folytatták a beszélgetést, ami azonban egy idő után vitává, majd veszekedéssé fajult. Ennek során

a fiú a hátizsákjából elővett egy kést, és azzal a fiatal lányt súlyosan bántalmazta.

A bántalmazás következében a sértett azonnal elveszítette az eszméletét és a földre zuhant. Ekkor a vádlott – őt a földön hagyva – kiszaladt a házból. A lány életének megmentésére nem volt esély.

A Fővárosi Főügyészség a fiatalkorú vádlottal szemben aljas indokkal elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A bíróság által tartott előkészítő ülésen a vádlott a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a vádlott bűnösséget beismerő nyilatkozatát elfogadta, és nyomban ítéletet hirdetett; őt

9 év 6 hónap – fiatalkorúak börtönében végrehajtandó – szabadságvesztésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet a kihirdetés napján jogerőre emelkedett.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×