eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Koponyatörést okozott egy pécsi biztonsági őr

Felfüggesztett börtönre ítéltek egy koponyatörést okozó biztonsági őrt Pécsen.

Két év börtönre ítélt a Pécsi Törvényszék egy biztonsági őrt, aki a tavalyi Pécsi Egyetemi Napok (PEN) fesztiválon úgy megütött egy fiatalembert, hogy a földhöz csapódva nyílt koponyatörést szenvedett.

A nem jogerős ítélet végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztették.

A bíróság közleménye szerint a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettében találták bűnösnek. Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész súlyosbításért fellebbezett, a vádlott és védője tudomásul vették a határozatot.

A vádlott a PEN egyik rendezvényen biztonsági őrként dolgozott. A későbbi sértett budapesti egyetemista az eseményen nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztott, ittassága miatt pedig ki kellett vezetni a helyszínről, mert tánc közben "többször a levegőbe boxolt". Az egyetemistát az egyik barátja és a vádlott vezette ki az épület elé.

Miután a vádlott elengedte a sértett karját, ő indulatosan szidalmazni kezdte a biztonsági őrt, aki ekkor ököllel homloktájon ütötte a fiatalembert. Az egyetemista ettől hanyatt esett, feje pedig a földhöz csapódott.

A biztonsági őr ezután elment a helyszínről, a mentőket a sértett barátja értesítette. Az egyetemista darabos orrcsonttörést, súlyos, nyílt koponyacsonttörést és koponyán belüli vérzést szenvedett - olvasható a bíróság összegzésében.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×