eur:
394.07
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Fontos döntés született a Dózsa György úti halálos baleset miatt

Fontos döntés született a Dózsa György úti halálos baleset miatt

Átépítik azt a budapesti kereszteződést, ahol májusban súlyos baleset történt. A Dózsa György útról külön sávon lehet majd balra fordulni a Kassák Lajos utcába, megszűnik a telezöld, amelynél ketten haltak meg legutóbb.

A szakértők szerint balesetveszélyes az a Dózsa György úti kereszteződés, ahol május 15-én M. Richárd egy Mercedesszel belecsapódott egy balra kanyarodó Citroënbe, ezért átépítik az útszakaszt – derült ki a Duna TV Kékfény című műsorából.

Az igazságügyi műszaki szakvélemény szerint M. Richárd Mercedesével zöld jelzésen ment át, de legalább 135-140 km/órás sebességgel hajtott, amikor nekicsapódott egy balra forduló Citroënnek. A balesetben egy 23 éves férfi a helyszínen, egy 37 éves pedig a kórházba szállítást követően halt meg, és egy közeli trolimegállóban is többen megsérültek.

A műsor riportere, miután azt tapasztalta, hogy az autósok percenként sodródnak baleseti helyzetbe a kereszteződésnél, levelet írt a Főpolgármesteri Hivatalnak. Két nap után kapott választ, amelyben azt írták, hogy 

„a baleset után felülvizsgálták a kereszteződést, és arról döntöttek, hogy átépítik.

Megszűnik a telezöld, és a Dózsa György úton mindkét irányból külön balra kanyarodó sávot létesítenek.”

Mellékletben még a terveket is csatolták, de az átépítés határidejét nem közölték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×