eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Több mint kétszázszor használták fel a rendszámokat

Hamis rendszámokkal hozott Magyarországra autókat egy zalai társaság.

Több mint kétszáz esetben használt fel hamis próbarendszámokat és iratokat autók külföldi behozatalához az a zalai társaság, amelynek öt tagja ellen Zalaegerszegen emeltek vádat - közölte a Zala Megyei Főügyészség csütörtökön.

A négy férfi és egy nő több éve foglalkozott gépkocsik adásvételével, külföldről rendszeresen hoztak be Magyarországra rendszám nélküli, forgalomba nem helyezett gépjárműveket.

A társaság tagjai 2014 és 2016 között ismeretlenektől Budapesten több esetben is próbarendszámokat és a hozzájuk tartozó ideiglenes forgalmi engedélyt, illetve indítási naplót vásároltak több százezer forintért. Ahhoz, hogy a P betűs rendszámok jogszerű használatát igazolhassák, hamis munkaszerződéseket is kötöttek, mintha azoknak a cégeknek az alkalmazottai lennének, amelyek eredetileg jogszerűen váltották ki a próbarendszámokat.

Az indítási naplók szerint az öt vádlott két év alatt 230 esetben használta jogtalanul a rendszámtáblákat és a hozzájuk kapcsolódó okmányokat. Az Ausztriában vásárolt kocsikra szerelték fel a táblákat, illetve Zala megyén és az országhatáron belül is sok esetben használták a meghamisított hatósági jelzéseket.

A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség az üzletszerűen, rendszeres haszonszerzésre törekedve elkövetett bűncselekmények miatt egyedi azonosítójellel visszaélés bűntettével vádolta meg az öt embert.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×