eur:
394.46
usd:
370.46
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Új fejlemény a szexuális erőszakkal vádolt mentősök ügyében

Új fejlemény a szexuális erőszakkal vádolt mentősök ügyében

Május 10-ig meghosszabbította a nyomozást a Fővárosi Főügyészség azoknak a mentősöknek az ügyében, akiket szexuális erőszakkal vádolnak.

Finta Eszter, a mentősök védőügyvédje a Magyar Idők kérdésére elmondta: nem lepte meg, hogy meghosszabbították a nyomozást, ez a büntetőeljárásban normális, hiszen nagyon leterheltek a nyomozók. Kijelentette, hogy védencei viszont már így is nehezen viselik a korlátozottságot, lelkileg nagyon megterhelő ez számukra. Mint mondta, nemrég ismét kihallgatták az ápolót és a sofőrt, és ugyanazt mondták el, amit már a korábbi jegyzőkönyvekben is rögzítettek. "A lány viszont már legalább a harmadik történetet adja elő az állítólagos szexuális zaklatással kapcsolatban" – tette hozzá az ügyvéd.

Még tavaly novemberben vádolták meg a két mentőst, hogy egy bedrogozott, ittas lányt szexuálisan zaklattak. A budapesti ­Kaffka Margit Ifjúsági Gyermekotthonban élő kamaszhoz a nevelők hívtak mentőt, amikor rosszul lett. Később az intézményben dolgozóknak mondta el, hogy a mentősök a kórházba szállítása előtt egy erdős részre vitték, ahol molesztálták. A mentőautóban lévő nyomkövetőn viszont nem merült fel gyanús útvonal – közölte az ügyvéd.

Finta Eszter úgy fogalmazott, hogy már maga a feltételezés is abszurd, hiszen a két egészségügyi dolgozó korábban nem ismerte egymást, ez volt az első közös munkanapjuk, egy ilyen bűncselekményhez viszont feltétlen bizalom szükséges.

A szexuális zaklatással vádolt mentősöknek lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el az ügyészség, az eljárás idejére felfüggesztették munkájukat, így november óta semmilyen bevételi forrásuk nincs.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×