eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Súlyos börtönbüntetést kapott a Móricz Zsigmond téri lövöldöző

A Móricz Zsigmond körtéri gyorsétteremben kezdett lövöldözni S. Ábel. Nem sérült meg senki, de sem a fegyver megszerzésére, sem a tartására nem volt engedélye.

S. Ábelt korábban kétrendbeli emberölés előkészülete, testi sértés és garázdaság miatt két és fél évre ítélték, egy másik ügyben, miután azzal fenyegetőzött, hogy 22 emberrel, illetve magával is végezni fog ELTE épületében. Akkor azt mondta, hogy a finnországi, németországi és Egyesült Államok-beli iskolai mészárlások hatására döntött úgy, hogy fegyvert szerez, és az ELTE jogi karán 22 diákot öl meg, "éppen annyit, ahány rossz évet élt addig".

Az Origo tudósítása szerint a bíróság ma azt is megállapította, hogy S. Ábel beszámítható volt, amikor még 2013 augusztusában lövöldözni kezdett az egyik budai gyorsétteremben. Az étteremben nyolcan dolgoztak, és 35 vendég is volt. S. Ábelt a bíróság első fokon öt évre ítélte, ezt enyhítette most a másodfokú bíróság fél évvel. A négy és fél éves börtönbüntetésből azonban a korábban előzetes letartóztatásban, illetve házi őrizetben töltött időd levonják.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×