INFORÁDIÓ 
2020. július 10. péntek
Amália

teréz körúti robbantás

nyomozás

ügyészség

brunner tamás

vádemelés

Teréz körúti merénylet: nagyon gyorsan vádat emelhetnek

Teréz körúti merénylet: nagyon gyorsan vádat emelhetnek

InfoRádió

Ma folytatódik a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi kihallgatása az ügyészségen. P. László beismerő vallomást tett, de számos kérdés vár még tisztázásra – mondta Brunner Tamás ügyvéd, és szerinte legkorábban nyár elején emelhetnek vádat védence ellen.

Az atv.hu úgy értesült a gyanúsított ügyvédjétől, hogy P. László kihallgatása a mai naptól folytatódik. Brunner Tamás elmondta, hogy aprólékos nyomozásra kell számítani, hiszen Magyarországon még nem történt ilyen bűncselekmény. Számtalan részlet vár még tisztázásra, sok, legalább 3-4 egész napos, személyes és minden részletre kiterjedő kihallgatás vár még védencére. Példaként a férfi ipari kamerákon rögzített útvonalának lépésről lépésre történő kiértékelését említette.

Mivel a beismerő vallomás nem minden részletre kiterjedően történt, az eddig elhangzottakból nem lehet direkt és egyértelmű következtetést levonni a férfi valódi indítékairól – magyarázta az ügyvéd –, tehát a „miértre” még nincs meg a válasz.

Az ügyvéd becslése szerint

vádemelés legkorábban nyár elején várható,

mert a nyomozóhatóság érthető okokból erősen szorgalmazza az ügy bírósági szakaszba jutását. Sok múlik persze a szakértői vélemények beérkezésén, de Brunner Tamás úgy értékeli, hogy azok a megfelelő ütemben készülnek.

P. László tavaly szeptember 24-én éjjel robbantott a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton egy földszinti üzlethelyiségnél. A detonáció következtében két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen. Az elkövetéssel gyanúsított férfit október 19-én, Keszthelyen fogták el. 2017. február 18-án részletes beismerő vallomást tett, P. László azt ismerte el, hogy ő készítette a bombát, ő helyezte el és ő hozta működésbe, vagyis ő látható  térfigyelő kamerák felvételein, illetve övé volt az a hátizsák, amelynek a maradványait megtalálták a helyszínen.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018