eur:
394.13
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A budapesti gyermekotthonban történt szexbotrány gyanúja miatt büntetőeljárás indul

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2016. szeptember 9-én kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint július 19-én elektronikus úton érkezett bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, mely szerint egy budapesti intézetben a lányokat rendszeresen zaklatják és az emberi jogokat lábbal tiporják.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei felvették a kapcsolatot a bejelentővel, aki közölte, hogy bejelentését július 20-án a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányságán személyesen is megtette, továbbá azt is, hogy az intézetben lakó barátnőjével a kapcsolattartása nehézségekbe ütközik, a lányt inzultus érte és információval rendelkezik arról, hogy esetenként szexuális kapcsolat létesült a nevelők és a bentlakók között.

A rendőrök ezt követően a fővárosi intézményben megjelentek, és egy – a bejelentésben megnevezett - kiskorú lányt meghallgattak, aki olyan információt, amely igazolná, hogy sérelmére bűncselekményt követtek volna el, elmondani nem tudott.

Ezt követően augusztus 31-én ismeretlen személytől származó bejelentés érkezett a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, amelyben olyan internetes beszélgetések voltak, amelyek erősen korrektúrázottak, helyenként hiányosak és töröltek, illetve az üzenetváltásokat nem teljes terjedelmében tartalmazták. A beszélgetésekből arra lehetett következtetni, hogy azok egy részét volt gyermekotthonos személyek, vagy azok ismerősei írták. A fentiekkel összefüggésben szeptember 2-án a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fővárosi Kirendeltsége részéről is bejelentés érkezett, amely alapján a BRFK feljelentés kiegészítést rendelt el.

A feljelentés kiegészítés során beszerzett adatok alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya a történeti tényállás feltárása érdekében büntetőeljárást indított.

Forrás: police.hu

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×