eur:
368.83
usd:
344.66
bux:
48800.45
2023. június 7. szerda Róbert

A budapesti gyermekotthonban történt szexbotrány gyanúja miatt büntetőeljárás indul

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2016. szeptember 9-én kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint július 19-én elektronikus úton érkezett bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, mely szerint egy budapesti intézetben a lányokat rendszeresen zaklatják és az emberi jogokat lábbal tiporják.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei felvették a kapcsolatot a bejelentővel, aki közölte, hogy bejelentését július 20-án a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányságán személyesen is megtette, továbbá azt is, hogy az intézetben lakó barátnőjével a kapcsolattartása nehézségekbe ütközik, a lányt inzultus érte és információval rendelkezik arról, hogy esetenként szexuális kapcsolat létesült a nevelők és a bentlakók között.

A rendőrök ezt követően a fővárosi intézményben megjelentek, és egy – a bejelentésben megnevezett - kiskorú lányt meghallgattak, aki olyan információt, amely igazolná, hogy sérelmére bűncselekményt követtek volna el, elmondani nem tudott.

Ezt követően augusztus 31-én ismeretlen személytől származó bejelentés érkezett a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, amelyben olyan internetes beszélgetések voltak, amelyek erősen korrektúrázottak, helyenként hiányosak és töröltek, illetve az üzenetváltásokat nem teljes terjedelmében tartalmazták. A beszélgetésekből arra lehetett következtetni, hogy azok egy részét volt gyermekotthonos személyek, vagy azok ismerősei írták. A fentiekkel összefüggésben szeptember 2-án a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fővárosi Kirendeltsége részéről is bejelentés érkezett, amely alapján a BRFK feljelentés kiegészítést rendelt el.

A feljelentés kiegészítés során beszerzett adatok alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya a történeti tényállás feltárása érdekében büntetőeljárást indított.

Forrás: police.hu

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×