eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Droglaborokat működtető csoport ellen zárult le a nyomozás Szabolcsban

A most lezárult nyomozás adatai szerint nem egy, hanem három droglabort működtetett Nyíregyháza környékén az a csoport, amelynek egyik tagja még 2012. januárjában bukott le - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Fehérvári Marietta százados elmondta, hogy az első illegális droglabort két évvel ezelőtt találták meg és számolták fel a rendőrök a nyírségi nagyváros egyik külterületi ingatlanán, akkor egy 39 éves férfit vettek őrizetbe és indítottak ellene eljárást.

A nyomozás során derült ki, hogy a férfi egy öttagú, kábítószert előállító társaság tagja, két testvérével, egyikük feleségével, illetve a másik barátnőjével további két droglabort működtettek Nyíregyháza környéki tanyákon.

Mákőrleményből állítottak elő kábítószert. A nyomozók a három tanyán jelentős mennyiségű morfint és kodeint foglaltak le, a gyártásnál használt eszközökkel, anyagokkal együtt.

A csoport tagjai 35 és 42 év közötti kálmánházi, nyíregyházi és újfehértói lakosok, közülük egy 42 és 41 éves férfi jelenleg is előzetes letartóztatásban van.

A rendőrség vádemelési javaslattal pénteken küldte meg az ügy nyomozati anyagát a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségre.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×