eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Bűnösnek találták a pancsoló borkereskedőt

Bűnösnek találta csalás vádjában az illetékes New York-i bíróság azt a híres kaliforniai borgyűjtőt és kereskedőt, aki a saját konyhájában készített hamis borokkal verte át megrendelőit.

Rudy Kurniawan, akinek családja sörkereskedés révén gazdagodott meg Indonéziában, kifejezéstelen arccal távozott szerdán a tárgyalóteremből, miután bűnösnek találták postai és elektronikus úton elkövetett csalás vádjában, amiért több mint 1,3 millió dollár (284 millió forint) értékű hamis bort adott el más vagyonos gyűjtőknek. Az ítélethozatal április 24-én lesz. A 37 éves Kurniawan akár negyven év börtönbüntetést is kaphat.

A szerdai döntéshozatalt megelőző napon az ügyészek elmondták, hogy a vádlott több millió dollárra tett szert 2004 és 2012 között azzal, hogy hamis "sztárborokat" készített a kaliforniai Arcadiában lévő otthonának konyhájában, miközben már 2003 óta kitoloncolási parancs volt érvényben ellene.

Az ügyészek szerint a csalásból származó pénzből Kurniawan luxuséletvitelt folytatott, drága autókkal, dizájner ruhákkal és prémium minőségű ételekkel, italokkal fűszerezve. Kurniawan jogi képviselője, Jerome Mooney szerint ügyfele minden vagyontárgyát elkobozták vagy zálogjoggal terhelték.

A tárgyaláson a milliárdos vállalkozót és borbefektetőt, William Koch-ot is tanúként hallgatták meg, akit állítása szerint 219 darab, összesen 2,1 millió dollár értékű hamis palackkal vert át Kurniawan. A vádlott otthonából begyűjtött bizonyítékok közt 19 ezer darab hamisított - a világ legjobbjait utánzó - borcímke sorakozik.

Kurniawan egyébként ostoba hibákat követett el. Ezek egyike volt, hogy 1929-es palackozási évet nyomtattatott a Domain Ponsot nevű borra, amelyet termelője csak 1934-től kezdett palackozni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×