eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Hűtlen kezelés miatt előzetesben egy székesfehérvári bankfiók vezetője

Előzetes letartóztatásba helyezett a Székesfehérvári Járásbíróság egy 34 éves bankfiók-igazgatót, aki a gyanú szerint 18 hitelügyletet intézett el hamis munkáltatói igazolásokkal - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn.

A tájékoztatás szerint a rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya büntetőeljárást folytat egy 34 éves bodajki és egy 28 éves móri férfi, valamint egy 40 éves móri nő ellen hűtlen kezelés és vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A 34 éves férfi 2011 novembere és 2012 októbere között egy pénzintézet székesfehérvári fiókigazgatójaként - a 28 éves férfi rábírására és a 40 éves nő közvetítésével - 18 olyan hitelszerződést kötött különböző emberekkel, amelyhez hamis munkáltatói igazolásokat használt fel. A banknak ezzel több millió forint kárt okoztak. A pénzintézet vezetője a vagyonkezelői kötelezettségének megszegéséért a felbujtójától különböző összegeket fogadott el jogtalanul.

A Fejér megyei rendőrök a fiókvezetőt és bűntársait múlt szerdán fogták el. Mindhármukat gyanúsítottként hallgatták ki hűtlen kezelés és többrendbeli vesztegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt. A 28 éves férfit zsarolással is meggyanúsították, mert életveszélyesen megfenyegetett és bántalmazott egy férfit azért, hogy az egyik kölcsönszerződést az készfizető kezesként aláírja.

A két férfit a Székesfehérvári Járásbíróság múlt pénteken előzetes letartóztatásba helyezte, a nő szabadlábon védekezik.

A hitelszerződésben szereplő emberekkel (adósok, adóstársak, készfizető kezesek) szemben folyamatban van a nyomozás bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés bűntett, valamint magánokirat-hamisítás vétség elkövetésének gyanúja miatt.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

A körforgásos gazdaság, a közbeszerzési gyakorlatok javításának, valamint a köz- és magánberuházások hatékony és eredményes felhasználását biztosító adminisztratív kapacitások növelésének szükségességek. Új, EU-szintű összehangolás szükséges ezen területeken, hogy az államszövetség GDP-jének közel 15 százalékát kitevő kifizetések jobban hasznosuljanak, például egy fenntarthatósági kritérium beiktatásával – derül ki Enrico Letta, a Jacques Delors Intézet elnökének átfogó, az Európai Unió egységes piacának reformjára tett javaslatából.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×