eur:
389.42
usd:
363.23
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Antal Attila korábban Hagyóékra vallott

Antal Attila nyomozati szakban tett - a Hagyó-per csütörtöki kecskeméti tárgyalásán felolvasott - vallomása szerint Hagyó Miklós és Mesterházy Ernő többször utasította előnytelen szerződések aláírására.

Kutron Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség csoportvezető ügyésze indítványozta Antal Attila harmadrendű vádlott nyomozati szakban tett, a bíróságon jórészt visszavont, illetve megváltoztatott vallomásának felolvasását.

Antal Attila a nyomozás során azt vallotta: 2006-ban kérte fel Hagyó Miklós, Budapest főpolgármester-helyettese, hogy legyen a BKV Zrt. vezérigazgatója, majd kinevezése után bemutatta Mesterházy Ernőnek azzal, hogy vele is egyeztetni kell a BKV-szerződéseiről. Demszky Gábor főpolgármester pedig száznapos határidőt adott neki a cég átalakítási tervének elkészítésére.

A felolvasott jegyzőkönyv szerint második kihallgatásakor Antal Attila kijelentette: konzultált védőjével, és szeretne őszinte, feltáró vallomást tenni. Elmondta, hogy 2006 végén Hagyó Miklós ajánlott egy céget, amely képes a BKV átvilágítására. Antal Attila szerint a cég munkájára szükség volt, de soknak tartotta a cégvezető által kért 500 millió forintos megbízási díjat. Amikor Hagyó Miklóssal ezt közölte, ő arra utasította, hogy nyugodtan írja alá a szerződést, mert "gyorsan kell jó munkát végezni".

Beszámolt arról is, hogy rendszeresen kellett találkoznia Hagyó Miklóssal és Mesterházy Ernővel, akik konkrét kéréseket közöltek vele, például meghatározták, melyik ügyvédi irodával kell szerződnie. Mesterházy Ernő abban is nyomást gyakorolt rá, hogy melyik takarítócéggel kössön a BKV szerződést, sőt a vállalkozási díj 20 százalékos megemelését is szorgalmazta. Vallomása szerint a takarításra évente kétmilliárd forintot költött a BKV. Az Optimismo Kft.-vel kötött szerződésről szólva azt mondta: tudta, hogy nincs mögötte tényleges teljesítést, mert a leszámlázott összeget a korábbi vezérigazgató, Aba Botond nem hivatalos "végkielégítésére" fordították.

Antal Attilát folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolják társtettesként.

A büntetőper október 2-án folytatódik a Kecskeméti Törvényszéken.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×