INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Tavaly óta nyomoz az ügyészség Csatáry László ügyében

InfoRádió / MTI
A Budapesti Nyomozó Ügyészség tavaly szeptemberben rendelt el nyomozást háborús bűntett elkövetésének gyanúja miatt Csatáry László ügyében, Efraim Zuroff, a Simon Wiesenthal Központ vezetőjének feljelentése alapján - közölte a Fővárosi Főügyészség.

Skoda Gabriella szóvivő közleményében azt írta: a nyomozás során a feljelentésben foglaltakkal kapcsolatos adatgyűjtésnél tartanak. Az ügyészség eddig nem hallgatott ki senkit gyanúsítottként az ügyben - tette hozzá.

A Simon Wiesenthal Központ izraeli lapok által csütörtökön ismertetett éves jelentéséből kiderült: újabb három személyt vett föl a legkeresettebb tíz náci háborús listájára, köztük egy magyart is, a 95 éves Csatáry Lászlót.

Efraim Zuroff, a központ jeruzsálemi igazgatója Csatáryt a körözöttek listájának élére helyezi. A tudomása szerint az idén Magyarországon bukkant fel, és Budapesten él. Reményét fejezte ki, hogy a magyar hatóságok haladéktalanul bíróság elé állítják. Közölte, hogy arról kapott nemrég levelet a magyar ügyészségtől, hogy megnyitották az ügyben a vizsgálatot.

A címlapról ajánljuk