eur:
389.41
usd:
363.39
bux:
68177.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Gyanúsítottként hallgatták ki Juhász Ferencet

A Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként kihallgatta csütörtökön Juhász Ferenc országgyűlési képviselőt, volt honvédelmi minisztert jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt.

A főügyészség az MTI-vel azt is közölte: Juhász Ferenc a kihallgatása során panasszal élt a gyanúsítás közlésével szemben, tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, majd pedig megtagadta a vallomástételt.

A kihallgatás a minisztériumi luxuslakásokkal van összefüggésben, a gyanú szerint ugyanis a honvédelmi tárca annak idején egy 65,2 millió forint értékű ingatlant 22,2 millióért értékesített az államtitkárnak.

Juhász Ferenc politikai természetű támadásnak nevezte az őt érintő ügyészségi eljárást újságíróknak nyilatkozva, amikor távozott a Központi Nyomozó Főügyészségen tartott kihallgatásáról.

A volt miniszter hozzátette: együttműködési szándékkal érkezett az ügyészségre, és főként a gyanúsítás jogi alapjára volt kíváncsi. Közölte, az ügyészség gyanúsításában megfogalmazott alap egy kormányhatározatról szól, miközben a szolgálati viszonyról szóló törvény annak épp az ellenkezőjét mondja ki.

Juhász Ferenc a közlése szerint kérdést tett fel az ügyészségnek arról, hogy mi írja felül ezt a kétharmados törvényt, ám erre a nyomozók csak később, írásban kívántak válaszolni. A volt honvédelmi miniszter hozzátette, ekkor döntött úgy, hogy nincs értelme vallomást tennie.

Juhász Ferenc elmondta, hogy a kihallgatásról videofelvétel készült, amelyet az mszp.hu weboldalon tesznek majd közzé. A kihallgatásról készült írásos jegyzőkönyvet is nyilvánosságra fogják hozni - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×