eur:
394.51
usd:
370.6
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Letöltendő börtönbüntetést kapott a gyermekkel fajtalankodó fiú

Jogerősen helybenhagyta a Baranya Megyei Bíróság pénteken annak a fiúnak a büntetését, akit első fokon három év nyolc hónap fiatalkorúak börtönére ítéltek, mert gyermekkorú társával együtt többször fajtalankodott egy ötéves kisfiúval 2009-ben Pécsen.

A megyei bíróság Kovács Csaba vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben korábban eljáró Pécsi Városi Bíróság döntését és a most tizenhét éves Csordás Krisztiánt folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek.

A tényállás szerint a 2009-ben tizenöt éves vádlott több hónapon keresztül rendszeresen a nemi vágya felkeltésére és kielégítésére használta fel a szomszédban lakó, védekezésre képtelen ötéves kisfiút. A sértett nyíltan nem beszélt a történtekről, a testbeszéde árulta el nevelőanyjának, milyen trauma érte. Csordás Krisztiánnak a bűncselekményben egy tizenegy éves fiú volt a társa, de ő a kora miatt nem büntethető.

A bíróságon elhangzott, hogy a vádlott családi háttere problémás: szülei évek óta külföldön dolgoznak, őt és testvéreit Magyarországon hagyták, így a fiúnak az egyik bátyja lett a gyámja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum látszólag a mai nap is kitarthat, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és a határidős indexek állása alapján Európában is pozitív nyitás jöhet. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×