eur:
392.91
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Ötvenezer forintos pénzbírságot kapott Bakács Tibor Settenkedő

Ötvenezer forint pénzbírságra ítélte Bakács Tibor Settenkedőt a Pest Megyei Bíróság kedden; az újságíró-kritikus két hónappal ezelőtt egy rúd szalámit próbált ellopni az egyik budakeszi bevásárlóközpontból, de a biztonsági kapunál lebukott.

A szabálysértési eljárást lezáró tárgyaláson Bakács ügyvéd nélkül, egyedül jelent meg, az áruházláncot sem képviselte senki.

"Megbántam és sajnálom a történteket" - mondta az újságíró-kritikus, aki a bírósági végzés ellen nem fellebbezett.

A Pest Megyei Bíróság épületében zajlott tárgyalásra papucsban érkező Bakács Tibor a tucatnyi fotós "rohamára" reagálva azt mondta a "kollégáknak": kattogtassanak csak szorgalmasan, mert ezt most utoljára tehetik, ugyanis kivonul a médiából. A papucsára mutatva megjegyezte, nem rúgott bele senkibe, háztartási balesetben törte el lábujjait, majd - már a tárgyalóteremben - "kiselőadást" tartott a kollégáknak a bulvársajtó mibenlétéről, felháborítónak nevezve, hogy hetekig a személye körüli felhajtás volt a híradók vezető híre.

A bíró az áruházlánc feljelentését ismertetve elmondta, hogy február 4-én Bakács Tibor Tamás egy rúd szalámival a kabátja alatt próbált kijutni az egyik budakeszi hipermarketből, de a biztonsági kapu jelzett, így a vagyonőrök az irodába kísérték, ahol elszámoltatták, de elmulasztották megmotozni.

Bakács először csak a szalámit adta elő. Azt, hogy három darab sajt is volt nála, amelyeket meghallgatása közben az asztal alá dobott, csak később, a biztonsági kamera felvételét végignézve vették észre. Az okozott kár 4532 forint - tette hozzá a bíró, aki ezt követően élet- és vagyoni körülményeiről kérdezte a vádlottat, aki rövid vallomást tett.

Elmondása szerint a késő esti órákban élettársával együtt a hétvégére vásároltak alapvető élelmiszereket körülbelül 10 ezer forint értékben, amikor "hirtelen elhatározásból" kabátja belső zsebébe rejtett egy rúd téliszalámit, míg a sajtokat az oldalzsebekbe dugta. Mint hangsúlyozta: élettársa nem tudott a lopásról. Miután kifizették az árut és átmentek a biztonsági kapun, besípolt a rendszer, s a vagyonőrök feltartóztatták.

"Minden úgy volt, ahogyan a precíz feljelentésben le van írva" - szögezte le Bakács. A szavai szerint a "mohóság bűnébe esett" újságíró-kritikus a bíró kérdéseire válaszolva kifejtette: jelenleg regisztrált munkanélküli, de segélyt nem kap. Elvált, havi 40-50 ezer forint tartásdíjat fizet két kiskorú gyermeke után, bár magasabb összegben állapodtak meg volt nejével, de most ennyire futja. Élettársától júniusra várja harmadik gyermekét.

Közlése szerint havi 110-120 ezer forintos bevétellel rendelkezik. Szerencsére van egy ember, aki segít - tette hozzá a vádlott, aki azt is elmondta, hogy 7 millió forintnyi behajthatatlan tartozást követel rajta az adóhatóság, illetve 40 ezer forint jelzáloghitel tartozása is van.

Az alig félórás tárgyalás végén kihirdetett végzés szerint a tulajdon elleni szabálysértés miatt kiszabott 50 ezer forintos pénzbüntetést 30 napon belül kell megfizetnie az újságíró-kritikusnak. Ellenkező esetben az összeg letiltható, illetve 10 és 25 nap közötti elzárásra váltható.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×