eur:
401.44
usd:
365.91
bux:
73411.75
2024. október 7. hétfő Amália

Index: Vesztegetés miatt vettek őrizetbe parkolóőröket

Õrizetbe vettek vesztegetés miatt legalább három volt budapesti parkolóőrt - írta az index.hu. A Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. volt parkolóőreit szerda hajnalban vitték el a nyomozók a lakásukból. Információik szerint három parkolóőrt biztosan, de lehet hogy többet is kihallgatnak vesztegetési ügyek miatt - olvasható a portálon.

Az Index megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, a sajtóosztályon azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták értesülésüket. Annyit megtudtak, hogy a parkolóőrök ügyében csütörtökön tart sajtótájékoztatót a rendőrség.

Emlékeztettek, öt BÖP-ös parkolóőrt már kihallgatott a rendőrség, ők öt hónapot ültek előzetesben és most szabadlábon vannak.

Tállai András önkormányzati államtitkár tájékoztatása szerint negyven boltos és öt parkolóőr gyanúsított abban a nyomozásban, amelyet hamarosan vádemelési javaslattal zár le a BRFK - olvasható az index.hu-n.

A portál júliusban hozta nyilvánosságra azokat a videofelvételeket, amelyek alapján további parkolóőrök lehetnek gyanúsítottak. Mint írták, a videókat a BÖP Kft. egykori munkatársai készítettek.

A két férfi elmondta, hogy azért kellett távozniuk a cégtől, mert nem akartak együttműködni a korrupcióban. Õk készítették azokat az első felvételeket is 2008-ban, amelyek alapján most 45 embert gyanúsítanak - írta az Index.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×